Hafta içinde deklarasyon yayınlayan DSP delegasyonu, genel başkanlıktan istifa eden Zeki Sezer ve genel merkez yönetimini eleştirirken, Antalya ve Ankara"da bazı delegeler de, Zeki Sezer"e destek açıklaması yaptı.

DSP Antalya İl Başkanı Mutlu Koparanoğlu, örgütündeki delgelerin Zeki Sezer"i eleştiren deklarasyona imza vermelerini yaptığı bir yazılı açıklama ile eleştirdi. Koparanoğlu, açıklamasında, “Zeki Sezer"i Genel Başkanlığa aday olmaya ve yeniden Genel Başkan olarak Partimizin başına geçmeye davet ediyorum, Antalya İl Örgütümüzden yükselen ses ve aldığım izlenim de Zeki Sezer'i yeniden Genel Başkan olarak görmek istedikleri yönündedir. Sezer, Rahmetli Bülent Ecevit"ten aldığı emaneti dürüstlüğü, ilkeli duruşu, ve ülke sorunlarına getirdiği çözümler ile halkımız ve örgütümüz ile iç içe bu günlere getirmiştir” dedi.

Koparanoğlu, Sezer"in genel başkanımız istifa ettikten sonra DSP"nin parçalanma ve yok olma tehlikesiyle karşı karşıya kaldığını iddia etti.

Bu arada Ankara DSP İl Başkanlığı"da yaptığı açıklamada, Zeki Sezer"e destek vereceklerini açıkladı.

Bu arada, hafta içinde Ankara, İzmir, İstanbul, Bursa, Niğde, Giresun, ve Antalya Kurultay delegeleri ortak yazılı açıklama yaparak, Zeki Sezer ve DSP genel merkez yönetimini ağır bir dille eleştirmişti. - VATAN