Demokratik Sol Parti (DSP) Parti Meclis Üyesi Önder Aksakal, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Aydın Belediye Başkanı adayı Özlem Çerçioğlu"nun adaylıktan çekilerek, milletvekilliği görevine geri dönmesi gerektiğini iddia etti.
29 Mart"ta yapılacak yerel seçimlerin mahalli bir seçim olmasıyla birlikte önemli bir anlamı daha olduğunu savunan DSP Parti Meclis Üyesi Önder Aksakal, “29 Mart seçimlerine dair bugün için en önemli konu Aydın Belediyesi"nin tanıdık isimlerle bildik işlerin yapılması önlemek ve sandıkta AK Parti"ye uyarı yapmak olmalı. AK Parti"ye yapılacak uyarıyı da, geçmişim olumsuzluklarını ortadan kaldırabilmeniz tek yolu olan DSP Aydın Belediye Başkan adayı Dr. Zeynel Abidin Özmen desteklemek ve Demokratik Sol Politikaları Belediye"de hakim kılmaktan geçiyor” dedi.
Aydın"ı temsil etmesi için TBMM"ye gönderilen Özlem Çerçioğlu"nun bu süreçte başkanlık yarışından çekilmesi gerektiğini ileri süren Aksakal, “Ülkenin sürüklendiği bu kötü gidişte CHP"nin Aydın Belediye Başkan adayı Sayın Çerçioğlu"da büyük görev düşüyor. Oda kendisine ve oradaki mevzisine geri dönmesidir. Aydın Belediye Başkan Adaylığından çekildiğini derhal açıklamasıdır. Aksi halde 30 Mart sabahı arzu edilmeyen sonuç çıkması durumunda bunun tek sorumlusu CHP ve Sayın Çerçioğlu olacaktır” diye konuştu.