Talat Yenipzar yerel seçimlerde kendi adaylarını çıkaracaklarını ve CHP"yi destekleme hatasını bir kere yaptıklarını belirtti.
Söylentileri çıkaran kişileri “Kendini Bilmeyenler” olarak nitelendiren Yenipazar açıklamasında “Önümüzde ki yerel seçimlerde Demokratik Sol Parti'nin CHP ile beraber olacağına dair asılsız söylentiler benimle birlikte partili vatandaşlarımın canını fena halde sıktı. Asılsız söylemler ile DSP yıpratılmak istenmektedir. Ancak değerli halkımı bilmelidir ki DSP özü sözü bir partidir ve çizgisi ortadadır. Adayımız Mustafa Şentürk'tür ve seçimlere ülke genelinde olduğu gibi parti olarak girilecektir. Hiçbir siyasi oluşuma destek vermemiz gibi bir durum söz konusu değildir.” dedi.
Genel seçimlerde seçimlere CHP ile ortak girilmesini hata olarak nitelendiren Talat Yenipazar şunları söyledi;“Aynı hatayı bir daha yapmayacağız. Yolumuza adayımız Mustafa Şentürk ve meclis üyelerimiz ile çıktık devam edeceğiz. Didim halkının önüne dürüst ve ilkeli siyaset yapacağımızı söyleyerek çıkıyoruz. Vatandaşlarımız bu tür sahte söylemlere inanmayacaklardır. Bu söylemler göstermektedir ki halkın DSP"ye ve adayımız Mustafa Şentürk'e gösterdiği sıcak ilgi bazı kişileri korkutmuştur. Yolumuz halkın yoludur ve bu seçim DSP'nin olacaktır. Bütün vatandaşlarımız bunun bilinci içindedir”