DSP, önümüzdeki yıl mart ayında yapılacak yerel seçimlerde belediye başkan adaylarını da halkın oylarıyla belirleyecek.

DSP Genel Sekreter Yardımcısı ve Denizli Milletvekili Hasan Erçelebi, yerel seçimlerde başka bir partiyle işbirliği yapmalarının söz konusu olmadığını, DSP'nin kendi adaylarıyla seçime gireceğini belirterek, seçime girecekleri her il, ilçe ve beldede adayların halk tarafından belirleneceğini söyledi. Halkın önüne sandık koyacaklarını söyleyen Erçelebi şöyle konuştu:

"Seçime gireceğimiz her ilde, ilçede ve beldede vatandaşın önüne sandık koyacağız. Bu sandıklar şehrin önemli noktalarına konulacak ve sandıklar kilitli olacak. Olanaklar doğrultusunda her mahalleye de sandık koyabiliriz. Vatandaşlar yaşadıkları kentte, ilçede, beldede kimi başkan adayı görmek istiyorsa, o kişinin ismi yazılı kağıdı sandığa atacak. Belirlenen süre sonunda kullanılan oyları tasnif ederek, öne çıkan isimlere adaylık teklifi götüreceğiz. Kabul ederse o kişi adayımız olacak. Ayrıca, sandıktan çıkan diğer isimlere de il genel meclisi ve belediye meclisinde isterlerse aday olarak göstereceğiz" diye konuştu.

Uygulayacakları sistemin hakim gözetiminde ön seçim olmadığını, eğilim yoklaması yöntemi olduğunu belirten Erçelebi, "Biz bazı isimler belirlemeyeceğiz. Vatandaş bizim önerdiğimiz isimleri değil, istediği ismi yazıp, sandığa tercihini atacak. Biz seçim sandığından önce kendi sandığımızı kuracağız. Böylece tabandan demokrasiyi de hayata geçirmiş olacağız. Halkın istediği isimleri aday göstereceğiz" dedi. Erçelebi, projelerini seçim takvimine göre aralık ya da ocak ayında hayata geçireceklerini belirtti.