Uğuz; DSP Sultanhisar İlçe Binası'nda DSP Merkez Karar Yürütme Kurulu Üyesi Önder Aksakal, DSP İl Başkanı Sümer Büyükyurt, DSP İl Sekreteri İbrahim Özkan, DSP Aydın Merkez İlçe Başkanı Mehmet Türkiş, DSP Sultanhisar İlçe Başkanı Ragıp Gökdinç ve ilçe yönetim kurulu üyelerinin hazır bulunduğu toplantıda adaylığını resmen açıkladı.
Toplantıda konuşan İl Başkanı Sümer Büyükyurt, DSP Sultanhisar Belediye Başkan adayının İnşaat Mühendisi Hilmi Uğuz olduğu açıklandı. Sultanhisar'a yakışan adayı bulmuş olmaktan dolayı mutlu olduklarını ve yerel yönetimlerde hizmet açısından teknik elemanların her zaman daha avantajlı olduklarını belirten Büyükyurt, “Sultanhisarı geri kalmışlığın ancak teknik bilgi ve tecrübeye sahip bir belediye başkanının işin başına gelmesiyle çözümleyebilir. Böyle bir aday DSP çatısı altında bulunduğu için Sultanhisarı çok şanslı” dedi.
Mevcut yönetimin gereği gibi hizmetler verememesi nedeniyle Sultanhisar'da bir arayış olduğunu savunan Hilmi Uğuz da, bu göreve layık görülmüş olması nedeniyle gururlu olduğunu ifade etti. Uğuz, kuşuşmasında şu ifadelere yer verdi: "Vatandaşlarımızın aday olmam konusundaki kararlı tavırları ve olumlu destekleri, meslek hayatım boyunca elde ettiğim tecrübelerimin bu kararı almamda etkili oldu. Atça bize bağlı bir belde olmasına rağmen ilçeden daha ileri bir düzeyde. Buda bizler için çok üzücü bir durum. Adeta bir köy görüntüsünde olan ilçemizin, yapılacak çalışmalarla en kısa zaman layık olduğu yere taşınması gerekşyor. Bu konudaki çalışmalar bana yabancı olan şeyler olmayıp, aksine mesleğimle ilgili olan işlerdir. Bunu sağlamak amacıyla oluşturduğumuz ekibimiz, Sultanhisar'ı layık olduğu yere çıkarmak üzere hazırdır. Destek sizlerin, hizmet bizlerin görevi olacaktır"