İnternete erişebilen cihazların farklılık göstermesi ile hızla büyüyen ve en çok kullanılan çevrimiçi depolama servislerinden biri haline gelen Dropbox'ın başı şu aralar önemli bir sorun ile dertte. Sistemin kodlama yapısında görülen bir hata nedeniyle kısa bir süreliğine de olsa bazı hesaplar şifresiz erişime açık hale geldi.
 
 
 
Durumu fark eden bir kişi, 4 saat boyunca süren açıkta 100'den fazla hesaba erişim sağlamayı başarmış. Hatanın Dropbox ekibi tarafından fark edilmesinden sonra sorun kısa sürede çözülmüş ancak yaşanan bu durum, Dropbox'ın imajı açısından hayli yıpratıcı.
 
%1'den daha az hesabın etkilendiği açık nedeniyle hiçbir kullanıcının bilgilerinde bir kayıp ya da çalınma durumun söz konusu olmadığı, açığı fark eden kullanıcının da girdiği hesaplar üzerinde herhangi bir indirme işlemi yapmadığı belirtilmiş.
 
4 yıllık bir geçmişi bulunan Dropbox, özellikle geçtiğimiz yıl rekor bir büyüme rakamı yakalamayı başardı. 5 Milyon kullanıcıdan 25 Milyon kullanıcıya erişen Dropbox, kullanıcıların günde 300 Milyon'dan fazla dosya transferi yaptığı çok büyük bir platform. Bu durumda açık nedeniyle bahsedilen %1'den az kullanıcı söylemi de tahmini bir rakamla 200.000 hesaba denk geliyor ki bu bile durumun ciddiyetini ortaya koymak için yeterli.
 
Kaynak: SHİFTDELETE