30 Eylül Cumartesi gününe dek drama eğitimi için 8-13 yaş arası; tiyatro eğitimi için 14 yaş üstü yetenekler bekleniyor. 2 Ekim Pazar günü saat 11:00’de Hasan Ali Yücel Kültür Merkezi’nde yapılacak yetenek sınavında, adaylardan bir şiir, bir şarkı ve dram ya da komedi tiratı üzerinde çalışmış olmaları isteniyor.

Kartal Belediyesi Drama ve Tiyatro Okulu yoğun başvurulara karşın yetenek sınavı sonucunda belirlenecek olan en fazla 40 kişiyle eğitime devam edecek. Eğitim süresi olan iki yıl boyunca ilk yıl farkındalık, ikinci yıl oyun sahneleme eğitimi veren Drama ve Tiyatro Okulu, Sahne Bilgisi, Diksiyon, Beden Dili, Geleneksel Türk Tiyatrosu ve Tiyatro Tarihi derslerine de eğitim programında yer veriyor.

Türkiye’de bir ilk olan ve on bir yıldır belediye bünyesinde çalışmalarına devam eden Kartal Belediyesi Drama ve Tiyatro Okulu bu güne dek 627 mezun verdi. Çok sayıda mezun, sanatsal ve akademik düzeyde aldığı eğitimle güzel sanatlar, devlet konservatuarları sınavlarında başarı gösteriyor. Geçen sene 220 kişinin başvurduğu, 40 kişinin kabul edildiği Kartal Belediyesi Drama ve Tiyatro Okulu’ndan mezun olan öğrenciler, Milli Eğitim Bakanlığı, Kartal Belediyesi ve Halk Eğitim onaylı sertifikalarını Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz’ün elinden aldı. Tiyatro eğitiminin uzun soluk ve emek isteyen sürecinde Kartal Belediyesi’nin kültür ve sanata göstermiş olduğu destek eğitimin her aşamasında kendisini gösteriyor. Çok sayıda usta tiyatro sanatçısını Kartal’da ağırlayan, birçok oyunun Kartal’da sahnelenmesinin önünü açan Kartal Belediyesi, tiyatro ve drama okulunun kapılarının çok uzun yıllar açık kalması için her türlü desteği vermeyi sürdürüyor.

Kartal Belediyesi Drama ve Tiyatro Okulu Genel Sanat Yönetmeni Erdal Yıldırım, verilen eğitimlerin niteliğine dikkat çekerek; Kartal Belediyesi öncülüğünde süren tiyatro okulunun herhangi bir mezuniyet branşı gözetmeksizin, ücretsiz olarak sağladığı olanaklarla sanatta gerçek anlamıyla yetenekli insanları önemsediğini ortaya koyduğunu, tiyatronun diğer birçok sahne sanatlarında olduğu gibi gerçek anlamıyla yetenek isteyen bir sanat dalı olduğunu ancak eğitimin de bundan bağımsız düşünülemeyeceğini belirtti. Sahne sanatları üzerine doktora eğitimine devam eden Yıldırım, geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi bu eğitim yılında da kendilerini, Devlet Konservatuarı’ndan Şehir Tiyatroları’ndan konuk sanatçı ve akademisyenlerin, öğrencileri ve eğitimi yakından izledikleri, deneyimlerini aktardıkları yeni bir eğitim dönemi beklediğini belirtti.