Daha küçücük bir çocukken, babaannesi sayesinde tiyatro ve sinema sevgisinin içinde yer ettiğini, aile ve okulda yaptığı taklitlerle ilgi topladığını, bir gün oyuncu olabilmek uğruna evde kendi kendine bale egzersizleri yaptığını anlattı.

Özay Gönlüm"ün Ege şivesiyle okuduğu Nine"nin mektubunu çocukken taklit ettiğini ve bugüne dek hiç unutmadığını belirten Akbağ, programda da mektubu aynen yineledi. Şive konusundaki ustalığıyla da bilinen Akbağ, Kenan Işık"ın isteği üzerine bir gazete haberini farklı şivelerle okudu.

Programda, taklit yeteneğini de sergileyen sanatçı, Sezen Aksu"nun konuşmasını ve Emel Sayın"ın şarkı söyleyişini taklit ederek stüdyoda bulunan izleyicileri kahkahaya boğdu.

Komedide çok yetenekli olduğu için, kariyerine hep "komik kız" rolleriyle başladığını ve uzun bir süre böyle devam ettiğini söyleyen Demet Akbağ, artık kendini kabul ettirdiği için daha seçici olabildiğini, bundan böyle dram türünde yapıtlarda daha sık rol almak istediğini, ancak hiçbir zaman da komediden vazgeçmeyeceğini belirtti.

Demet Akbağ, programın çekim gününün, aynı zamanda Aysel Gürel"in ölüm yıldönümüne denk gelmesi sebebiyle, Gürel"in “Ünzile” adlı şarkısını gitar eşliğinde seslendirerek, izleyicilerden büyük alkış aldı.

Sahneye ilk adımını Gazanfer Özcan-Gönül Ülkü Tiyatrosu"nda attığını, ona göre bir rol olmadığı halde, tek cümlelik bir rol yazarak kendini nasıl oyuna dahil ettiğini ve hafta içi geç saatte eve dönemediği için, ancak hafta sonları oynayabildiğini anlatan ve Gazanfer Özcan"ı saygıyla anan Akbağ, Kenan Işık"ın, programın sonunda Gazanfer Özcan"ın ölüm haberini vermesiyle büyük üzüntüye kapıldı ve gözyaşlarına engel olamadı.

GAZETEPORT