Şimşek, doğasıyla şifa dağıtan köyde 17. yılını doldurdu
 
Doktorların 6 aydan uzun yaşamayacağını söylemesi üzerine Manisa'nın Ayvacık köyüne yerleşen Nursel Karaosmanoğlu Şimşek, '17. yaşam yılım' dediği 65. yaşını kutladı. Manisa Valisi Celalettin Güvenç'in Turizm Haftası etkinlikleri kapsamında geldiği Spil Dağı'nın zirvesinde, bin 255 metrede kurulu Ayvacık Köyü sakinlerinden Şimşek, Celal Bayar Üniversitesinde (CBÜ) Modern Dans Jimnastik ve Bale alanında öğretim görevlisiydi. Karaciğer kanseri teşhisi konulan Şimşek, emekli olarak köye yerleşti.
 
Tedavi ve kemoterapi sürecinde düzenli aralıklarla köye geldiğini, anlatan Şimşek, yükseklik nedeniyle insan vücudunda beyin, omurilik ve karaciğerin oksijen üretmek için zorunlu olarak çalıştığını belirtti. Şimşek, "Ben de bu şekilde kan yapıp, 2,5 yıl kadar kemoterapiye devam etme şansı buldum. Doktorlar bana, tıbben en uzun 6 aya kadar yaşayabileceğimi söylemişlerdi. Ama ben burada 17 yılı bitirdim. Herhalde bir 50-60 yıl daha yaşayacağım" diye konuştu.
 
MUHTAR DA FELCİ BURADA ATLATTI!
 
Köyün Muhtarı Berrin Akduman ise 11 yıl önce bel fıtığı ameliyatı olduktan sonra yatağa bağlandı. Doktorlar, anneannesinin köyü Ayvacık'a yerleşen Akduman'a, 'Bir daha yürüyemezsin' demişti. Ancak Berrin Akduman azmetti: "Köyde yeniden doğmuş bir bebek gibi önce oturmayı, ardından emeklemeyi öğrendim. Bir süre tekerlekli sandalye ile gezdim, ardından yürümeye başladım. Her gün yaklaşık 9 kilometre yürüyüş yapıyorum. Toprakla uğraşmak, dağın temiz havası ve oksijenin fazlalığı bana çok iyi geldi."
 
KANSERİ YENEN EKOLOJİK DENGE
 
AYVACIK'ta köylülerle buluşan Manisa Valisi Celalettin Güvenç; "Burada ekolojik denge, dünyanın yenemediği kanser hastalığına karşı, tedavi sürecinde önemli rol oynuyor. Buranın havasının, kansere savaş açan ve kanseri yenen bir hava olduğunu biliyoruz. Nursel Hanım'ın mutluluğunu burada birlikte paylaşıyoruz" dedi.
 
takvim