Kuşadası Belediyesi İbramaki Sanat Galerisinde "Milli Mücadelede Kuşadası" konferansı Anadolu Üniversitesi Tarih Bölümünden Doç.Dr.Şaduman Halıcı tarafından anlatıldı. Konferansa konuşmacı olarak katılan Doç. Dr. Halıcı'ya Kuşadası Belediyesi tarafından fahri hemşeri belgesi verildi.
Kuşadalı Mahmut Esat Bozkurt'un Kuvayi Milliye ile Kuşadası'nın İtalyan ve Yunanlılar tarafından işgaline karşı sürdürülen direniş hareketini belge ve fotoğraflarla anlatan Doç.Dr.Şaduman Halıcı daha sonra soruları da yanıtladı. Halıcı, Kuşadası ve çevresindeki Kurtuluş Savaşı sırasında verilen mücadelede Mahmut Esat Bozkurt'un önemli rol oynadığını anlattı. Daha sonra Maliye ve Adalet Bakanlıkları yapan Bozkurt'un özellikle İzmir İktisat Kongresi'nin toplanması ve ekonomik gelişmelerdeki ilk adımları
attığını ve bir dahaki konferansında sadece Maliye Bakanı olarak yaptıklarını anlatmak istediğini belirtti.
Kuşadası Belediye Başkan Vekili Ahmet Kireç, Şaduman Halıcı'ya."Kuşadası'nın tarihsel kimliğini, Kuşadalıların Kurtuluş Savaşı, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurulması ve kurumsallaşması sürecindeki rollerini belgeleyerek, bu güne kadar kent hafızasının korunmasına büyük emek ve katkı sağlaması" nedeniyle bir plaket verdi. 
Kuşadası Belediyesi Meclisi, 4 nolu oturum 05.04.2011 Tarihinde ve 95 nolu karar ile Kuşadası'nın FAHRİ HEMŞEHRİSİ olarak kabul edilen Doç.Dr.Şaduman Halıcı 1998 yılında başladığı doktora eğitimini "Yeni Türkiye Devleti'nin Yapılanmasında Mahmut Esat Bozkurt (1892-1943)" konulu çalışması ile 2004 yılında tamamladı. Anadolu Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü'ne Yardımcı Doçent olarak atanan Şaduman Halıcı, Şubat 2011'de Doçent unvanını aldı. Dört kitabı, uluslararası alanda tanınmış süreli
yayınlarda pek çok makalesi yayınlanan Şaduman Halıcı halen Anadolu Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü'nde Cumhuriyet Tarihi bilim dalında görevini sürdürmektedir.