Dünyanın en çok aranan Nazi savaş suçlusu olan "Dr. Ölüm" lakaplı Heim"ın, 17 yıl önce Mısır"da öldüğü ortaya çıktı. Müslüman olan Dr. Ölüm, "Tarık Amca" olarak tanınıyordu. Kimse öldürdüğü hastaların kafatasını masasında süs olarak kullandığını bilmiyordu.

MISIR"ın başkenti Kahire"de ilerlemiş yaşına rağmen her gün 25 km yürüyen atletik yapılı bir Alman, sonradan Müslüman olmuş Tarık Hüseyin Ferit olarak tanınıyordu. Günde beş vakit namaz için camiye gidiyor, kendisine "Tarık Amca" diye seslenen çocuklar için bonbon şekeri satın alıyordu.

Tarık Amca, aslında Hitler"in elit SS birliğinin üyesi, Buchenwald, Sachsenhausen ve Mauthausen toplama kamplarının meşhur "Doktor Ölüm" lakaplı doktoru Aribert Ferdinand Heim"dan başkası değildi. Heim, tutsaklar üzerinde anestezi kullanmadan deneysel ameliyatlar yapıyor, canlıyken bedenlerini yarıp açıyor ve kurbanlarının kalbine zehir enjekte ediyordu. Ardından kestiği kafataslarını krematoryumda yakıp eti tamamen eridikten sonra bunları kendisinin ve arkadaşlarının ofislerinde dekor olarak kullanıyordu. Heim, 1962"de kapana kıstırılmak üzereyken kaçmayı başardı. 1992"deki ölümüne kadar da saklanmayı bildi. Heim"ın sırrını geri kalan bir evrak çantası ortaya çıkardı.

Yahudilerin Türk olduğuna inanıyordu

Dr. Ölüm"ün Kahire"de en çok uğraştığı konu Yahudi Hazar Türkleri idi! Amacı ise "Anti-semitizm" diye birşey olmadığını, Yahudilerin zaten "Semitik" olmadığını, Türk olduğunu ispatlamaktı. 53 yaşındaki oğlu Rüdiger Heim ise, "Tarık Hüseyin babamın Müslüman olduğu zaman aldığı addı" derken babasının bağırsak kanserinden öldüğünü itiraf ediyor.

Hürriyet