Demokrat Parti'de genel başkanlık için ismi geçenler üzerinden tartışma sürerken, DP Genel Merkezi'nden yapılan açıklamada, "Demokrat Parti tabanının büyük çoğunluğu Mehmet Ağar'ı yeniden ve yeni kadrosuyla işbaşında görmek istemektedir ve bunun için gerekli yasal çalışmalar devam etmektedir" denildi.

DP Genel Merkezi'nden yapılan yazılı açıklamada, ülke genelinde imza toplandığı belirtilerek, bugüne kadar 51 ilden 679 kongre delegesinin Mehmet Ağar'ı aday gösterme taleplerinin imza karşılığında genel merkezimize ulaştırıldığı vurgulandı. DP'de genel başkanlık için ismi geçen adayların eleştirildiği açıklamada, "Bu partinin genel başkanı vardır ve sanıldığı ya da algılatılmak istendiği gibi bu misyon zavallı durumda değildir" denilerek tartışmalara tepki gösterildi.

Açıklamada, yeniden aday olmayacağını vurgulayan Ağar'ın 22 Temmuz seçimlerinden sonra geri çekilerek "her siyasetçinin cesaret edemeyeceği bir tavrı" ortaya koyduğu ve görevini kongreye kadar sürdüreceği ifade edildi. Açıklamada şunlar belirtildi:

"Geldiğimiz noktada, başta eski ve yeni il başkanlarımız olmak üzere teşkilatımız ve büyük kongre delegelerimiz, ortaya çıkan adaylarla Demokrat Parti misyonunun bir daha toparlanmamak üzere dağılacağını ve bu sorumluluğun başta Sayın Ağar olmak üzere kendilerinde olduğuna kanaat getirmişlerdir.

Bu çerçevede, Genel Başkanımız Mehmet Ağar doğrudan kabul etmese de, mevcut il başkanlarımızın önderliğinde ülke genelinde imza toplama çalışmaları başlatılmış ve bugüne kadar 51 ilimizden 679 büyük kongre delegesinin Mehmet Ağar'ı aday gösterme talepleri imza karşılığında genel merkezimize ulaşmıştır

Tepeden inmeci anlayışla kişisel hırslarını ön plana alarak Demokrat Parti Genel Başkanlığı'na aday olanları teşkilatımız tebessümle izlemektedir. Bu zihniyetle liderlik sevdasına kapılanlara ise en güzel cevabı olağanüstü kongremizde delegelerimiz verecektir."

(ANKA)