Demokrat Parti Genel Başkanı Süleyman Soylu, "Kırat'ın iktidarda olmadığı her dönemde sıkıntı yaşanmıştır. Bütün sıkıntılar Kırat'ın iktidarı ile aşılacaktır" dedi.
Soylu, 4 Nisan 2008 de Çanakkale'den başlattığı 'Beyaz Yürüyüş' adlı programı kapsamında Aydın ziyaretlerine devam ediyor. Dün Aydın merkez ve ilçelerinde teşkilat üyeleri ile çeşitli sivil toplum örgütlerini ziyaret eden DP Genel Başkanı Süleyman Soylu, bugün de Aydın Ziraat Odası'nda çiftçi temsilcileriyle bir araya geldi. Ziraat Odası Toplantı Salonu'nda gerçekleşen görüşmelere, DP İl Başkanı Engin Polat, ilçe ve belde başkanları ile partililer de katıldı. DP Genel Başkanı Soylu'yu Aydın Ziraat Odaları
Koordinasyon Kurulu Başkanı Rıza Posacı, önceki Başkan Arif Gürdal karşılarken, toplantıya Ziraat Odaları Yönetim Kurulu üyeleri ile birlikte İlçe Ziraat Odaları başkanları da katıldı.
Partilerinin iktidarda olmadığı her dönemde ülkede ciddi sıkıntılar yaşandığını ve bu sıkıntıyı en fazla çeken kesimlerden birinin çiftçiler olduğunu ifade eden DP Genel Başkanı Süleyman Soylu, "Kırat'ın iktidarda olmadığı her dönemde sıkıntı yaşanmıştır. Bu sıkıntılar da Kırat'ın iktidarı ile aşılacaktır" dedi.
Soylu, Türkiye'nin en büyük avantajının sahip olduğu cennet gibi iklimi, verimli toprağı ve belkide dünyada önümüzdeki 20 yılın en büyük problemi olacak olan suyu olduğunu söyledi. Yani bir taraftan iklim, bir taraftan toprak ve bir taraftan suyla beraber Türkiye'nin kendi coğrafyasında farklı bir zemine oturmakta olduğunu anlatan Soylu, şöyle konuştu: "Sürekli olarak çiftçinin alım gücünün zayıflaması ve borçlarını ödeyebilme yeteneğinin ortadan kalkması, maalesef Türkiyede gayrisafi milli hasılada
yüzde 100'e yakın kayıplara neden olmuştur. Bu da Türk tarımının alarm verdiğini göstermektedir. Tarım nüfusunun zenginleşmesi hükümetin en temel görevlerinden biri. Bunun için yeni sulama kanalları yapmalısınız, teknik imkanlar ortaya koymalı ve tarım teknolojisini artırmalısınız."
Soylu ayrıca, tarımın yanında eldeki turizm imkanlarının da değerlendirilmesi gerektiğini belirterek, konuşmasını "Kendi zenginliklerimizin farkına varmaktan ziyade başkalarının kucaklarında dolaşıyoruz" sözleriyle noktaladı.
Aydın Ziraat Odaları Başkanı Rıza Posacı ise tarımda yaşanan sıkıntıları dile getirerek, özellikle gübre fiyatlarındaki artışın üreticiyi ciddi manada sıkıntıya soktuğunu söyledi.
Hükümetin tarım politikasını eleştiren Arif Gürdal ise, Türkiye'nin bir tarım ülkesi olmasına rağmen sorunların bir türlü çözülemediğini belirterek "Başka ülke veya devletlerden ithal edilen plan ve projelerle bu sorun çözülmeye çalışılıyor. Mutlaka ulusal tarım politikası üretilmelidir" dedi.