Demokrat Parti Söke İlçe Teşkilatı olağan kongresi Söke Belediyesi Vali Recep Yazıcıoğlu Kültür salonunda gerçekleştirildi. Olağan kongreye DYP"li eski Bakanlar Nahit Menteşe ve Ali Rıza Gönül"ün yanı sıra DP Genel İdare Kurulu (GİK) Üyesi Yılmaz Menderes, DP İl Başkanı Engin Polat ve İl yöneticileri, siyasi parti temsilcileri, delegeler ve çok sayıda partili katıldı. Divan başkalığını GİK üyesi Yılmaz Menderes"in yaptığı DP Söke İlçe Teşkilatı"nın olağan kongresinde kesin hesapların görüşülmesi ve faaliyet raporlarının okunmasının ardından konuşmalara geçildi.
Kongrenin açılışında konuşan DP İl Başkanı Engin Polat, “Bakanlarımızı bu kongrede bir arada görmekten oldukça mutluyum. Keşke sayın Bakanımız İsmet Sezgin"de burada olsaydı. Söke"nin Aydın"da özel bir yeri var. Başkanımız Mızrap Nazlı Başkanımızı kutluyorum. Çeşitli bahaneler üretmeden ilçe teşkilatını kurdu ardında kadın ve gençlik kollarını oluşturarak, DP"yi Söke"de dimdik ayakta tuttu. Bu nedenle Mızrap Nazlı Başkanımıza sahip çıkalım, destek verelim” dedi.
“Bugün mevcut bir genel başkan ve yönetimi varken yeni bir genel başkan arayışı içinde olmak partiye zarar verir” diyen eski Bakanlarından Ali Rıza Gönül de, “Böylesine bir tutum içine girmek genel başkanın teşkilatlar üzerindeki otoritesine zarar verir. Yeni bir genel başkan yalnızca tüzüğün işaret ettiği gibi yada mevcut genel başkanın olağan üstü kongreye gitmek istemesiyle gerçekleşebilir. Teşkilatlanmalarda yapılan yanlışlıklar 22 Temmuz seçimlerinde sonucu ortaya koymuştur. Türkiye olması muhtemel bir erken seçim ile karşı karşıyadır. Genel merkezimiz bu yönde çalışmalarına ağırlık vermeli ve hazırlıklarını yapmalıdır” diye konuştu:
Yapılan konuşmalar sonrasında seçimlere geçildi. Tek liste ile gidilen kongrede mevcut ilçe başkanı Mızrap Nazlı yeniden ilçe başkanlığına seçilirken; Musa Avcı, Salih Kaya, Sevittin Bahadır, Mümin Önder, Nuri Ondörtoğlu, Bülent Yegi, Berrin Nergiz, Şadan Kara, Necmettin Selçuk, Serdar Çaylı, Nemci Demirkaya, İmdat Bilir, Cemil Döner, Mehmet Yalnız, Hüseyin Yaşar, Bedir Kalender, Dündar Arslan ve Metin Sökeli yönetim kurulunda yer alan isimler oldu.