Yerel seçimlere az bir zaman kala demokrasinin kalesi Aydın'da siyaset hareketlendi. Uzun süredir ortalıkta gözükmeyen eski bakanlardan DP'li Ali Rıza Gönül Aydın'da seçim çalışmalarına başladı.
DP İlçe teşkilatlarını tek tek dolaşmaya başlayan Gönül, dün DP Nazilli ilçe teşkilatında partililerle bir araya gelerek durum değerlendirmesi yaptı. Nazilli eski Belediye Başkanı Esat Ergüler ve mevcut Belediye Başkanı Aytekin Kaplan'ın partiden istifası ile birlikte DP Nazilli İlçe teşkilatında yeni başkan adayı arayışları başladı.
DP Nazilli İlçe teşkilatında düzenlenen toplantıya DP Nazilli İlçe Başkanı Mustafa Kozakoğlu, eski başkanlardan Mustafa Acar, DYP eski il başkanlarından İlker Koyun, yönetim kurulu üyeleri ve partililer yoğun ilgi gösterdi. Yaklaşık 100 kişinin katıldığı toplantıda eski Bakan Ali Rıza Gönül, DP olarak seçimlere hazır olduklarını ve Nazilli Belediyesi'nde DP Bayrağını tekrar göndere çekeceklerini iddia etti. Partide gerçekleşen istifaların kesinlikle kan kaybı olarak algılanmamasını aksine daha da güçlendiklerini ifade eden Gönül “Yaşananlar halkı DP iktidarını özletmişti. Çalışmalarımıza çoktan başladık ve seçimlere hazırız. DP'nin kalesi Aydın'da emanet olarak başkalarına giden oylarımız tekrar geri gelecektir” dedi.