Demokrat Parti Genel Merkezinden gelen Genel İdare Kurulu Üyeleri DP Nazilli İlçe Yönetimini ziyaret etti. Yerel seçimler için hazırlıklarını sürdüren Demokrat Partililer, yaptıkları toplantıda Türkiye"deki siyasi gelişmeleri ve parti içi çalışmaları değerlendirdiler.
Demokrat Parti (DP) Genel İdare Kurulu Üyesi olan Dr. Melike Elitaş Ertuğrul, Av Tahir Alan ve Denizli eski Belediye Başkanı İnş. Müh. Ali Aygören, beraberlerinde DP İl Başkanı Engin Polat ile DP Nazilli İlçe Başkanlığını ziyaret ettiler. İftardan yaklaşık 2 saat önce partilileri ile buluşan Genel İdare Kurulu Üyeleri, İlçe Başkanı Mustafa Kozakoğlu ve Yönetim Kurulu Üyeleri ile yaptıkları iki saat süren toplantıda Türkiye"deki siyasi gelişmeleri ve parti içi çalışmaları değerlendirdiler. Toplantıda ilk konuşmayı yapan Av Tahir Alan, Demokrat Partinin Türkiye"nin hizmet potansiyeli olduğunu ifade ederek “Bizim tek düşüncemi memleketimize hizmet etmektir. Hizmet ise yoksul ve muhtaç insan bırakmayana kadar sürecektir. Bunun için de büyük kongre ile birlikte tüm parti programlarında her birimiz üzerine düşen tüm görevlerini yerine getirecektir. Siyasetten sağlığa, tarımdan ekonomiye kadar tüm dallardaki uzmanlarımızın çalışmaları ile hazırlıklar hızla sürdürülmektedir” dedi.
AK Parti İktidarının bir tarım politikası olmadığını iddia eden Alan, “Bu güne kadar geçerli ve çözüm getiren bir tarım politikası bulunmayan AK Parti İktidarına karşın, Demokrat Parti olarak bizim tarımdan ekonomiye kadar her alanda politikalarımız hazır ve alt yapıları tamamlanmış bir vaziyettedir. Çünkü Türkiye"nin sorunlarını çok iyi biliyoruz” dedi.
Genel İdare Kurulu Üyesi, Denizli eski Belediye Başkanı İnşaat Mühendisi Ali Aygören yaptığı konuşmada, büyük bir titizlikle hazırlamış oldukları çalışmalarla partilerinin disiplinli ve etkin bir şekilde yerel seçimlere gireceklerini kaydetti. Aynı zamanda önceki yıllarda yaşan hazine yardımının il ve ilçe başkanlıklarına aktarılması sorunlarının çözüldüğünü, yapılan yeni düzenlemeyle yapılacak hazine yardımının yüzde 20"sinin aynen il ve ilçe yönetimlerine her türlü masraflar için aktarılacağını belirtti. 6 Ocak 2008 tarihinde göreve geldiklerini ve 50 kişiden oluşan genel idare kurulu üyeleri olarak tüm Türkiye"deki partililerini ziyarete ederek sorunları yerinde izlediklerini ve değerlendirdiklerini sözlerine ekledi.
Demokrat Parti Nazilli İlçe Başkanı Mustafa Kozakoğlu, ziyaretlerinden ve sorunlarını dinlemelerinden dolayı partilileri adına konuklara çok teşekkür etti. Partililer ise düşüncelerini ve duygularını Genel İdare Kurulu Üyelerine aktararak partilerinin önceki yıllarda olduğu gibi hak ettiği yere gelmesi için ellerinden ne geliyorsa yapacaklarını kaydettiler. "Demokrat eller projesi ile halkın elini sıkmalıyız" diyen partililer toplantının son ermesinin ardından birlikte iftar yemeği yiyerek günü tamamladılar.