İlki geçen ay İzmir"de yapılan DP Ege Bölge İstişare Toplantısı, bu ay DP Aydın İl Teşkilatı"nın ev sahipliğinde gerçekleşti. Toplantıya DP Ege Bölge Sorumlusu ve İzmir İl Başkanı Fatih Dalan, Afyon İl Başkanı Gürcan Şensoy, Aydın İl Başkanı Engin Polat, Balıkesir İl Başkanı İlhan Sezginsoy, Burdur İl Başkanı Şükrü Karakayalı, Çanakkale İl Başkanı İsmet Akıncı, Denizli İl Başkanı Zafer Bakırsoy, Isparta İl Başkanı Ali Koçal, Kütahya İl Başkanı Atilla Palangalı, Manisa İl Başkanı Ümit Canuyar, Muğla İl Başkanı Erol Kapiz ve Uşak İl Başkanı Zafer Yülüklü ile eski ANAP Aydın İl Başkanı Mehmet Onursal ve ilçe başkanları katıldı.
Toplantının açılışında konuşan DP Aydın İl Başkanı Engin Polat, DP-ANAP birleşmesinin ardından teşkilatlanma çalışmalarının devam ettiğini ve Aydın"da da il ve merkez ilçe ile birlikte 12 ilçede daha teşkilatlanma çalışmalarının tamamlandığını söyledi. DP-ANAP birleşmesinin bünyesinde Adnan Menderes, Süleyman Demirel, Tansu Çiller ve Mesut Yılmaz anlayışlarını barındırdığını belirten Polat, “Bu misyon Adnan Menderes"in misyonu ve biz bu misyonu sürdürmek için buradayız. Neydi nahmetli Menderes"in misyonu; "Kendi kendine yeten bir Türkiye" idi. Biz bunun için buradayız ve hep birlikte çalışıp bunu başaracağız. Biz 2009"da Aydın"da sesimizi yükselttik. Bu tertemiz mücadele de sizlerinde emeği çok. Biz Aydın"da "Benim Türkiyem Aydın"ımdır" sloganıyla yola çıktık. Aydın"da açtığımız bu sessiz ihtilal tüm Türkiye"ye yayılacağına inanıyorum” dedi.
DP-ANAP Birleşmesinin ortaya yeni bir sinerji çıkardığını da dile getiren Polat, “Şu an Aydın"da birleşmeler yapıldı. İlçeler de durum aynı, güzel sonuçlar alacağımıza inancım tam. ANAP"lı arkadaşlarımızla artık ayrı gayrı yapmadan partimizi iyi noktalara getirme gayretindeyiz. Bunu da inşallah yapacağımız kongrelerin ardından 2011 seçimlerinde ortaya koymaya çalışacağız” diye konuştu.
Ülkenin içinde bulunduğu sosyal, ekonomik ve siyasal ortama bakıldığında yaşanan sıkıntıların tüm vatandaşlar tarafından rahatlıkla görülebildiğini iddia eden İzmir İl Başkanı Fatih Dalan da, “İşte bu ortamda ülkemizin ihtiyacı olan güç DP iktidarıdır. Bu ihtiyaç doğrultusunda biz 12 il başkanı olarak birlik ve beraberlik içinde ülkemizin önünü açacak olan DP iktidarı için yılman, usanmadan çalışmaya devam edeceğiz. Türk milleti DP misyonunun bu ülkeye verdiği hizmetleri çok iyi bilmektedir. Geçmişten alınan güç sahip olunan bilgi ve tecrübe ile DP iktidarı Türkiye"nin tek umududur, çıkış noktasıdır. Bu iktidara yürüyüşe 12 il başkanı olarak Genel Başkanımız Sayın Hüsamettin Cindoruk"un yanında ve arkasındayız” şeklinde konuştu.
Birleşmenin ardından DP"nin daha güçlü bir şekilde iktidara yürüdüğünü öne süren Dalan, şunları söyledi: “Demokrasinin beşiği Ege"den, Adnan Menderes"in toprağı Aydın"dan DP İl Başkanları olarak ilan ediyoruz ki; Demokrat Parti"nin iktidara yürüyüşü başlamıştır ve güçlenerek devam edecektir”
Konuşmaların ardından toplantıya katılan 12 DP il başkanı birlikte hatıra fotoğrafı çektirirken; 3. DP Ege Bölge İstişare Toplantısının 09-10 Nisan 2010 tarihlerinde Çanakkale"de yapılacağı belirtildi.