ANKARA - DP Genel Başkanı Hüsamettin Cindoruk"un, 1 yıl içinde hayata geçirilebileceğini iddia ettiği merkezde birleşme projesi için, iki parti de zaman kaybetmedi. DP ile ANAP arasında birleşme yolunda flört dün resmen başladı.

ANAP lideri Salih Uzun dün Hüsamettin Cindoruk"u ziyaret etti. Görüşmede DP kanadından Aytun Çıray ve Çağrı Erhan, ANAP kanadından da teşkilattan sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Baki Mert ile Kadın ve Gençlik kollarından sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ömer Ertaş da hazır bulundu. İlk görüşmede “en kısa sürede bütünleşme” ve “bütünleşmenin liderinin Cindoruk” olması konusunda uzlaşması sağlandı.

Cindoruk görüşmede “Birleşmede geçmişte bu olabilirdi, engeller çıktı, olmadı. Bu sefer engel tanımayacağız. Bu birleşmeyi, tarihi Demokrat Parti etrafında toplayacağız. Çünkü Anavatan Partisi, Demokrat Parti"dir” dedi.

Cindoruk, Uzun ile vardığı uzlaşma çerçevesinde, yarın ilk toplantısını yapacak GİK"ten bütünleşmenin altyapısını hazırlayacak bir komitenin oluşumu için yetki isteyecek. Ardından DP ve ANAP kanatlarında, birleşmenin hukuki ve teknik altyapısını oluşturacak yol haritasını belirlemek üzere ortak çalışacak bir komite kurulacak. Bu komite ayrı ayrı değil, baştan itibaren toplantılarını ortak yapacak. Komitenin belirleyeceği yol haritası çerçevesinde de "kamuoyundaki heyecan ve ilgi" sürerken olabilecek en erken tarihte bütünleşme kongresi yapılacak.