AK Parti'den istifa ettikten sonra Demokrat Parti'ye (DP) katılan Kuşadası Belediye Başkanı Fuat Akdoğan, DP'nin başkan adayı oldu.
Kuşadası Belediye Başkanı Fuat Akdoğan'ın DP'den belediye başkan adayı olmasıyla ilgili olarak açıklama yapan DP İlçe Başkanı Kılınç Kocaman, "İlçe yönetim kurulumuz, il başkanlığımız ve Genel Başkanımız Süleyman Soylu ile yaptığımız görüşmeler sonucunda Kuşadası Belediye Başkanı Fuat Akdoğan ile birlikte hareket etme kararı aldık. Gerek Kuşadalıların gerekse parti tabanımın sesini dinleyerek aldığımız bu kararın zaferle sonuçlanacağından emin olarak seçim startımızı verdik" dedi.
Fuat Akdoğan ile birlikte uyum içerisinde çalışacaklarını dile getiren Kocaman, ilçemizi bir dönem kaosa sürükleyerek sokaklarında huzur içinde dolaşamadığımız, can güvenliğimizin olmadığı geçmişimizi unutmamız mümkün değildir. Geçmişin kötü izleri yeni yeni silinmeye başlamışken yine asılsız vaatler tehdit ve korku salarak sahneye çıkanlara gereken cevabı Kuşadası halkının vereceğinden eminiz" diye konuştu.
Fuat Akdoğan'ın 10 yıl önce çorak bir toprağı alarak, ekime hazır bir hale getirdiğini vurgulayan Kocaman, "Kuşadası halkı ve partililerimizin desteği ile tohumu başkaları değil yine Fuat Akdoğan ekecektir" şeklinde konuştu.
Akdoğan da, yaptığı açıklamada, bağımsız kaldığı süre içerisinde Demokrat Parti yöneticileri, Kuşadası halkı, sivil toplum ve meslek örgütleriyle yapmış olduğu görüşmeler sonucunda DP'ye geçme kararı aldığını vurguladı. Akdoğan, "Yarım kalan projelerimizi gerçekleştirmek için önümüzdeki 5 yıl içinde de görevimin başında olacağım.Kuşadalılar bana, bende onlara güveniyorum" dedi.
Fuat Akdoğan, 31 Ocak Cumartesi günü yapılacak olan parti şöleninde seçim startını vereceklerini, önümüzdeki 5 yıl içerisinde hangi projeleri yaşama geçireceklerini tüm Kuşadalılara anlatacağını vurgulayarak şunları söyledi:
"Turizmin gözbebeği olan Kuşadamızı çarpık yapılaşmanın, çevresel kirliliğin ve huzursuzluğun, güvensizliğin doruk noktalara geldiği bir dönemde teslim aldık. Acımasız ellerde bir kobay gibi kullanılan ilçemizi içinde bulunduğu bu durumdan kurtarabilmek adına ilk olarak geçmişimizle yüzleşerek, yanlışları bilimsel bir gözle düzeltebilmek ve Kuşadası'nı dünya kentleri arasında görebilmek için izlememiz gereken yolları araştırdık ve doğruların uygulanmasını sağladık. Kuşadası halkı artık 10 yıl öncesiyle
kıyas kabul edilmeyecek kadar büyük hamleleri başarmanın mutluluğunu yaşamaktadır. Bu kararlılığımız ve devrimlerimiz önümüzdeki yıllarda da devam edecektir."