ERZİNCAN'ın Kavakyolu Beldesi'nde Belediye eski Başkanı AKP'li Hüsamettin Mayda'nın evinde kaçak su kullandığı gerekçesiyle tutanak hazırlayan Belediye Su Tahakkuk Servisi'nde çalışan Mevlüt Pala'yı döverek bahçe duvarından attığı öne sürüldü.

Pala, "Başkan, hakaret etti, hem de yumrukladı. Şikayetçiyim" derken, son yerel seçimlerde SP'den aday olan ancak kazanamayan Hüsamettin Mayda, "Kaçak su kullanmıyorum. Tutanak tutulmasına sinirlendim ve bu şahsı bahçe duvarından attım" diye konuştu. Mayda ile Pala, birbirlerinden şikayetçi oldu.

Kente 2 kilometre uzaklıktaki beldede 11 Mayıs günü sayaç kontrolüne çıkan su tahakkuk servisi memuru Mesut Pala ile Recep Demir, iki dönem belediye başkanlığı yapan AKP'li Hüsamettin Mayda'nın Terzibaba Mahallesi 81'inci sokaktaki evine gitti. Son yerel seçimde AKP'den aday gösterilmeyince şansını SP'den yana kullanan ancak, seçilemeyen Mayda'nın evinde kaçak su kullandığını belirleyen Mesut Pala, tutanak hazırladı. Bu sırada eve gelen eski Başkan Hüsamettin Mayda iddiaya göre, memur Mesut Pala'yı yumrukladı. Mayda, eski personelini yakasından tutarak bahçe duvarından itti. Mahalle sakinlerinin müdahalesiyle kavga önlenirken, hastaneye götülen Mesut Pala ayakta tedavi edilirken rapor aldı. Eski başkan Hüsamettin Mayda'dan şikayetçi olan 4 çocuk babası memur Pala, şöyle dedi:

"3 aylık rutin sayaç kontrolümüzü yapıyorduk. Mahalleyi gezerken eski belediye başkanı Hüsamettin Mayda'nın evine gittik. Yaptığımız kontrolde bahçedeki çeşmenin su sayacından geçmediğini gördük. Bunun üzerine tutanak tuttum. Başkan geldiğinde kendisine suyun kaçak olduğunu söyledim. Bir anda sinirlenip üzerime yürüdü, hakaretler eşliğinde beni yumrukladı. Kendisine karşılık vermedim. Bu sırada yakamdan tutup beni bahçe duvarından attı. Kendisinden şikayetçiyim. 17 yıldır bu işle uğraşıyorum kaçak suyun nasıl kullanıldığını bilirim. Çeşme suyu yüzde 100 kaçak."

Beldede 2004- 2009 yılları arasında Belediye Başkanlığı yapan Hüsamettin Mayda ise memur Mesut Pala'nın siyasi rakiplerinin adamı olduğunu öne sürdü. Kaçak su kullanmadığını öne süren Mayda, şunları söyledi:

"Bahçede çeşme ve havuz var. Bunun sayacı içerdedir. Kışın bahçeyi kullanmadığımız için bu sayacı bahar aylarında takarız. Seçimler sırasında o memur, taraf oldu. Ben geçmişte bu adama iş verdim. Geçen yıl başka bir yerde görevlendirdiğim için böyle yaptı. Evime gelip argo kelimeler kullanarak, `15 yıldır kaçak kullanıyorsunuz' diyor. 3 ayda bir yapılan kontrolde nasıl olur da 15 yıl kaçak su kullandığım belirlenemez. Baksınlar en yüksek su faturasını şimdiye kadar kim ödemiş? Kaçak su tutanağını görünce sinirlendim. `Üst kat kaçak mı lan?' dedim. Yakasından tutarak `sen buradan içeri girmeyeceksin' dedim ve bahçe duvarından dışarı attım."

Birbirlerinden şikayetçi olan Mayda ile Pala ile ilgili soruşturma sürdürülüyor.

vatan