Didim Ticaret Odası Başkanı Ufuk Döver, özel bir televizyonda yayınlanan “Vizyon” adlı programda Didim"in turizm, ekonomi ve kültürel yönleri hakkında değerlendirmelerde bulundu.
Didim Ticaret Odası Başkanı Ufuk Döver Aydın İl ve ilçelerinde İlin Tarihi, Turistik, Ekonomi ve Kültürel yönleri hakkında program yapacak olan “Vizyon” adlı programın konuğu oldu. Özel bir televizyonda her hafta Cumartesi günleri saat 13:30 ila 14:15 saatleri arasında yayınlanan ve Gülbahar Merdivan"ın hazırlayıp sunduğu Vizyon adlı program Didim ayağında çekimler Didim Ticaret Odası"nda gerçekleştirildi. 10 gün boyunca sürecek çekimlerin ikinci ayağında “Vizyon” programı ekibi Didim"de çekimler gerçekleştirdi. Çekimler kapsamında Didim Ticaret Odası Başkanı Ufuk Döver programa konuk olurken, Didim"in turizm, ekonomi ve kültürel yönlerini hakkında değerlendirmelerde bulundu. Döver Vizyon"a yaptığı açıklamada Didim"in 56 km"lik sahil bandı, mavi bayraklı plajları ve binlerce yıllık tarihiyle şirin bir ilçe olduğunu ve gelecekte önemli bir turizm kenti olacağını kaydederken, “Aydın"ın her ilçesinin kendine has güzellikleri var. Biz Kuşadası ile birlikte Aydın"ın turizm kentleriyiz. Bu anlamda ilçemiz 2005 yılında Turizm Bakanlığı"nca turizm kenti ilan edildi. Bu kapsamda hazırlana projelerin hayat geçirilmesi için ilçemizdeki kamu kurum ve kuruluşları, Aydın Valiliğimiz ve Bakanlığımızla birlikte çalışmalar yapıyoruz. Bölgemizde ayrıca önemli ören yerleri mevcut. Başta Apollon Tapınağı olmak üzere Milet ve Priene gibi yerler önemli turizm bölgelerimiz”dedi.
Döver Didim"in yurt içi ve yurt dışı fuarlarında tanıtmaya çalıştıklarını da dile getirirken “İlçemizin ekonomisi turizm ve inşaat sektörü üzerine kurulu ayrıca iklimi ve doğası ile emeklilerin tercih ettiği bir bölge. Ayrıca yabancı vatandaşlarında ev alarak yerleştiği bir yer; bu anlamda en fazla tercih İngilizlerden oldu ama yakın zaman da Hollanda, Rusya ve Belçika gibi ülkelerden de gelenlerin olduğunu biliyoruz.”diye konuştu.
Döver konuşmasında yatırımcılara da çağrıda bulunarak oda olarak her türlü desteğe vermeye hazır olduklarını kaydetti.