Geçtiğimiz hafta Didim Ticaret Odasında iş ve işlemlerin yapılmadığı, TAPDK ruhsatının oda tarafından verilmediğine yönelik iddialarla ilgili konuşan Didim Ticaret Odası Başkanı Ufuk Döver iddiaların asılsız olduğunu odadan her türlü işlemin sorunsuz işlediğini söyledi.

Başkan Döver TAPDK işlemlerini geçen yıl oda bünyesinde vermeye başladıklarını belirterek “Geçen yıla kadar Didimli esnafımız ve tüccarımız TAPDK ruhsatı için Aydın’a gidiyordu. Biz bu işlemi oda bünyemizde yapmaya başladık ve bir arkadaşımızı bu işlemde görevlendirdik; onun dışın da bu işlemi yapan arkadaşımız yok. Bu anlamda bu işlem odamızca verilmeye devam ediliyor. Odamızda yürütülen soruşturmayla alakalı olarak odadaki iş ve işlemlerin yapılmadığına ilişkin iddialar asılsız; soruşturmanın oda işlemleriyle bir alakası yok.”dedi.

Döver TAPDK işlemleri için oda olarak üyelere mesaj attıklarını ve basın yoluyla duyurularda da bulunduklarını belirterek “İşlemlerini son güne bırakanlardan dolayı bir yoğunluk olabiliyor; bir gün sonrasına alın denilebiliyor ama işlemlerin yapılmadığı doğru değil. Zaten TAPDK işlemleri için birçok evrak gerekli; biz bu evrakları istiyoruz. Buna göre sistem de kayıt yapılıyor. Çalışan arkadaşımız da bu anlamda yardımcı olmaya da çalışıyor. Zaten bu işlemi oda bünyemize almamızın amacı da üyelerimizin şehir dışına çıkmasından kaynaklı hem maddi hem de zaman kaybını önlemektir. Bu konuda biz oda olarak hassas davranıyoruz. Sorunlar varsa da takipçisi oluyoruz. Esnafımızın tüccarımızın mağduriyetini önlemek bizim görevimiz…”diye konuştu.

Döver TAPDK işlemi için bir yılda 251 adet yeni kaydın yapıldığını, 2012 yılı içerisinde de 395 adet süre uzatımı için de başvuruların yapıldığını sözlerine ekledi.aydinpost-twitter.png aydinpost-facebook.png