Eski Dışişleri Bakanlarından merhum İsmail Cem anısına düzenlenen festivale katılacak olan 150 kişilik Türk heyeti feribotla Kuşadası"ndan Yunanistan"ın Sisam adasına gitti.. Bu arada, festival kapsamında 5 Eylül"de Kuşadası"nda “ İsmail Cem Barış ve Dostluk Meydanı “ açılışı CHP Genel Başkanı Deniz Baykal"ın katılımıyla yapılacak.
Kuşadası Belediyesi ile Yunanistan'ın Sisam Adası Valiliği ve Sisam- Vathi Belediyesi tarafından ortaklaşa düzenlediği festival, bugün Yunanistan"ın Sisam adasında, 5-6 Eylül tarihlerinde de Kuşadası"nda gerçekleştirilecek.
İlk kez geçen yıl "Ege Köprüleri" sloganıyla yapılacak düzenlenen Kuşadası- Sisam Barış ve Dostluk Festivali, bu yıl eski Dışişleri Bakanı merhum İsmail Cem anısına düzenleniyor. Festivalin ilk bölümüne katılmak için aralarında Kuşadası Belediye Başkanı M. Esat Altungün, Narlıdere Belediye Başkanı ve Kıyı Ege Belediyeler Birliği Başkanı Abdül Batur, Karabağ Belediye Başkanı Sıtkı Kürüm, CHP Aydın Milletvekili M. Fatih Atay, CHP İzmir Milletvekili Abdürrezzak Erten, Kuşadası Ticaret Odası Başkanı Serdar Akdoğan, TÜRSAB Kuşadası Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı Bülent İlbalar, Kuşadası Şoförler Odası Başkanı Erol Soysal, il genel meclis üyeleri, belediye meclis üyeleri ve bürokratlar ve sivil toplum örgütü temsilcileri ile turizmcilerden oluşan yaklaşık 150 kişilik bir ekip feribotlarla Yunanistan"ın Sisam adasına gitti.
2. Kuşadası- Sisam Dostluk Festivali bu akşam (4 Eylül Cuma günü) Sisam Adası"nın sahildeki Vathi Meydanı"nda düzenlenecek açılış kokteyli ile başlayacak. Kokteyl sırasında 1960"lı yıllarda Kuşadası ve Sisam fotoğraflarından oluşan belgesel gösterimi yapılacak. Kuşadası Folklor Araştırma Derneği ile Sisam ekiplerinin halk dansları gösterilerinden sonra ise Saat: 21.00"de önce Fuat Saka ile ardından da Yunanlı Manolis Volarinos Orkestrası ücretsiz halk konserleri verecek. 5 Eylül sabahı Kuşadası heyetinin yanı sıra Yunanlılardan oluşan 150 kişilik bir heyet festivalin Kuşadası ayağı için feribotlarla Sisam adasından Kuşadası"na gelecek.
5 Eylül Cumartesi günü ise festival kapsamında Saat: 17.00"de Kuşadası sahil bandı üzerindeki Kuşadası Belediyesi İsmail Cem Barış ve Dostluk Meydanı"nın açılışı yapılacak. CHP Genel Başkanı Deniz Baykal"ın da katılacağı ve çeşitli gösterilerin yapılacağı meydan açılış töreninin ardından, akşam Kervansaray Otel"de gala yemeği verilecek. Festivalin Kuşadası ayağındaki etkinlikler İsmail Cem Barış ve Dostluk Meydanı"nda akşam Saat: 21.00"de gerçekleştirilecek Kuşadası ve Sisamlı ekiplerin halk dansları gösterileriyle sürecek. Daha sonra Yunanlı Manolis Pappos Grubu ve solistleri Giorgos Mermigas eşliğinde halk konseri verecek. Festivalde son olarak Muammer Ketencioğlu ve Zeybek orkestrası sahne alacak.
2. Kuşadası- Sisam Dostluk Festivali 6 Eylül Pazar günü sabah Efes Antik Kenti ve Meryemana Evi gibi tarihi yerlerin gezilmesinin ardından, Korumar Otel"de gerçekleştirilecek olan Türk-Yunan delegasyon toplantıları ile son bulacak. Kuşadası Belediye Başkanı M. Esat Altungün, Kuşadası ile Sisam adasının kardeş şehirler olduğuna dikkati çekerek, “ Dostluk teması ile geçen yıl ilk kez düzenlenen festivali bu yıl eski Dış işleri Bakanımız merhum İsmail Cem anısına devam ettiriyoruz. Amacımız, iki ülke insanları arasındaki dostluğu pekiştirip, kalıcı hale getirmek. Ayrıca, Türk-Yunan dostluğu ilk kez merhum Dışişleri Bakanımız İsmail Cem tarafından, dönemin Yunan Dışişleri Bakanı Yorgo Papandreu ile birlikte Kuşadası"ndan kıvılcım almıştı. Bu nedenle düzenlediğimiz festival ve Sayın Genel Başkanımız Deniz Baykal"ın da Kuşadası"na gelmesi yaptığımız çalışmaları daha da anlamlı hale getirdi” dedi.