Genel seçimlerde ittifak yapan CHP ve DSP'nin arası iyice açıldı. Eskişehir için ittifak kuramayan solun iki partisi şimdi de karşılıklı atışmalara girişti. İlk laf Sezer'den..

DSP Genel Başkanı Zeki Sezer, CHP'nin yüzde 20'nin üstünde oy almasının mümkün olmadığını belirterek ''Şimdi, 'oyları bölmeyin' demek ayrı bir bölücülüktür'' diye konuştu.

Partisinin il, ilçe ve belde belediye başkan adaylarını açıklamak üzere Kırıkkale'ye gelen Sezer'i, partililer davul zurna eşliğinde Cumhuriyet Meydanı'nda karşıladı.

Sezer, yürüyerek geldiği il binasında yaptığı konuşmada, ekonomik sıkıntıların, işsizlik ve terörün bu dönem daha fazla hissedildiğini söyledi.

Hükümetin, sorun çözmek yerine sorun ürettiğini iddia eden Sezer, şöyle konuştu:

''Türkiye'de 2 kutuplu bir siyaset yaratıldı. Siyasetin büyük kutbu Türkiye'yi haraç mezat satıyor, bağımsızlığımızı tehdit altına sokuyor. İşsiz insanlar, mesleksiz insanlar topluluğu haline getiriliyor. İkinci kutup ise sanki birinci kutbu ayakta tutmakla görevlendirilmiş gibi muhalefette ömür boyu kalmaya mahkum ama bir taraftan da başka bazı girişimlerle ile Türkiye'yi AKP'ye mahkum ediyor.''

''OYLARI BÖLMEYİN DEMEK AYRI BİR BÖLÜCÜLÜKTÜR''

Türkiye'nin her yerinde ''aman oylar bölünmesin'' dendiğini ifade eden Sezer, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Ama hangi oylardan bahsediliyor onu ben bilmiyorum. 22 Temmuzda seçimlere birlikte gidildi, işte alınan oy yüzde 20. Yani CHP'nin yüzde 20'nin üstünde Türkiye'de oy alması mümkün değil. Şimdi 'oyları bölmeyin' demek ayrı bir bölücülüktür. Türkiye'yi AKP karşısında, alternatifsiz bırakmaktır. Türkiye'yi alternatifsiz bırakmaya, milleti umutsuzluğa itmeye hiç birimizin hakkı yok. İşte bu inançla, bu kararlılıkla Ecevit felsefesine dayalı kökleriyle geleceğe bakan yepyeni dinamik yapısıyla bir alternatif yaratmak için yoğun bir çalışma içerisindeyiz. DSP'ye sağlı sollu her kesimde siyaset yapmış, bilim insanları, eğitimciler, kadınlar gençler akın ediyor.''

''HÜKÜMET AKP'Yİ KURTARMA TELAŞINDA''

Türkiye gündeminin 1. sırasında terörün bulunduğunu, Kıbrıs'ın elden gitmek üzere olduğunu, işsizliğin, yoksulluğun halkı perişan ettiğini öne süren Zeki Sezer, ' Hükümet AKP'yi kurtarmanın telaşında. Çünkü halk, AKP'yi sıkıştırdı, AKP'den kurtulmaya çalışıyor. 29 Martta bunu gösterecek. Şimdi hükümet AKP'yi kurtarmaya çalışıyor. Devletin milletin kaynaklarını da kendisini kurtarmak için fütursuzca harcıyor. Yolsuzluklar diz boyu, üretimsiz bir ülke...''

Kırıkkale Belediye Başkan adaylarının Ergun Fersoy olduğunu açıklayan Sezer, partisinin tüm adaylarına başarılar diledi.


HABER 7