İsrail'in, Kıbrıs Rum kesimi ile Tel Aviv arasında döşenecek petrol boru hattı ile Rum tarafına inşa edilecek doğalgaz terminalinin güvenliğini sağlamak amacıyla Ada'nın güneyine 20 bin komando yerleştirmek istediği yönündeki haber İsrail'i harekete geçirdi. İsrail Dışişleri Bakanlığı olmak üzere tam 4 ayrı kaynak bu haberi yalanladı.

1- İsrail Dış İşleri Bakanlığı Basın Sözcüsü Yigal Palmor : "Kıbrıs ile görüşmeler olası bir boru hattı döşenmesi projesi ile ilgilidir.Görüşmeler kesinlikle ön görüşmeler seviyesindedir ve karar safhasından oldukça uzaktadır. İsrail'in Kıbrıs'a bir tek İsrail askeri bile gönderme planı mevcut değildir. Ne komando ne de başka bir askeri bölümden kimsenin gönderilmesi söz konusu değildir . Bu tamamen yanlış bilgilendirmedir.İsrail'in İsrail dışına,ne Kıbrıs ne de başka bir yere asker gönderme gibi bir niyeti de mevcut değildir".
2- İsrail Dış İşleri Bakanlığı Avrupa 2 masası şefi İrit Lilian: "Haberin %90'ı gerçek dışı %10 doğrunun etrafına yanlış bilgiler donatılmış, haberin yüzde 10'luk doğruluk payı ise Sayın Başbakan Netanyahu'nun Kıbrıs Cumhuriyetini ziyaret ettiği bilgisidir".
3- İsrail Savunma Kuvvetleri Basın Sözcüsü Bayan Avital Leyboviç: "Bu konuda hiç bir bilgim yoktur. Haber asılsızdır".
4- Ynet gazetesi dış haberler bölümü Aviel Magnezi: "İki ülke arasında ticaret anlaşması mevcuttur ve bu evvelce yayınlanmıştı. Ancak askerler ve İsrailli işçiler ile ilgili kısım balon ve temeli olmayan asparagastır".