Nazilli Devlet Hastanesi"nde hayatını kaybeden Gülten Emere, uzun zamandır organ nakli bekleyen 4 kişiye umut oldu. Emere"nin bağışlanan dört organı İzmir"de organ bekleyen dört hastaya nakledilecek.
Geçtiğimiz Cumartesi günü Buharkent"te yüksek tansiyona bağlı olarak geçirdiği beyin kanaması sonucu Nazilli Devlet Hastanesi"ne kaldırılan iki çocuk annesi Gülten Emere (46), tedavi altında alındı. Acil Servise kalbi durmuş halde getirilen Emere, burada yapılan müdahalenin ardından kalbi tekrar çalıştırılarak Yoğun Bakım ünitesinde tedavi altına alındı. Yaşam destek ünitelerine bağlı olarak sürdürdüğü 5 günlük hayatta kalma mücadelesini bu sabah saat 10.00"da kaybeden Emere"nin beyin ölümünün gerçekleştiği uzman doktorlar tarafından tespit edildi. Aydın Organ Nakli Koordinatörlüğü tarafından Emere"nin ailesiyle görüşülerek, organ bağışı yapmaları konusunda görüşleri alındı. Gülten Emere"nin 31 yıllık eşi Nevzat Emere"nin organ nakline izin vermesi sonucu ihtiyaç sahiplerinin belirlenmesi ve organların nakledilmesi için yoğun bir çalışma başlatıldı. Nazilli Devlet Hastanesi"nde gerçekleşen başarılı bir operasyonun ardından Emere"nin vücudundan alınan kalp, karaciğer ve 2 böbreği İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesi ve Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi"nde uzun süredir organ bekleyen dört hastaya nakledilmek üzere sağlık personelleri tarafından teslim alındı.
Hayatını kaybeden Gülten Emere"nin eşi Nevzat Emere"ye eşinin organlarını bağışlamayı kabul etmesinden dolayı teşekkür eden Nazilli Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Fikri Özçetin, “Eşini kaybeden Nevzat Ereme eşinin organlarını bağışlayarak organ nakli bekleyen 4 hastaya hayat umut olmuştur. Kendisine göstermiş olduğu bu duyarlılıktan dolayı teşekkür ediyor ve başsağlığı diliyorum. Ayrıca son iki yılda Nazilli ve çevre halkının organ bağışına karşı göstermiş oldukları yakın ilgiden dolayı da memnuniyetimi dile getirmek istiyorum. Bu bağışımızla birlikte son iki yılda başarıyla gerçekleşen beşinci organ nakli gerçekleşmiş oldu” dedi.
EŞİMİN ORGANLARININ YAŞAYACAK OLMASI ACIMI HAFİFLETİYOR
31 yıllık hayat arkadaşını kaybetmiş olmanın kendisi ve çocuklarını büyük üzüntüye soktuğunu ifade eden Nevzat Emere de, “Eşimle evlendiğimizde daha 15 yaşındaydı. Biz birlikte büyüdük. Aramızdan genç yaşta ayrıldı. Eşimi kaybettim, onun organlarının başka hastalara şifa olacağı, yaşam için umut olacağı duygusu acımı hafifletiyor. Eşimin böyle bir vasiyeti yoktu ama buradaki doktor arkadaşlar organlarını bağışlarsak ölmek üzere olan hastalara umut kaynağı olacağımızı bana anlattıklarında çocuklarıma bile sormadan hemen kabul ettim. Biliyorum ki çocuklarımda benimle aynı düşüncede olacaklar. Annelerinin bir parçasının dahi olsa başka bir bedende yaşayacak olması bizi teselli edecek. Çok huzurluyum ve bunu benim durumumdaki herkesin yapmasını tavsiye ederim. Nasıl ki bizler yoğun bakımın önünde umutsuzca bekliyorsak organ bağışı için bekleyen insanlar bizler gibi bekliyorlar” diye konuştu.