F.Bahçeli basketbolcu Taurasi, Karşıyakalı Barış ve Mustafa ile G.Birliği"nden Orhan Şam"da doping tespit edildi. Bu halkaya Z.Burnu"ndan Atalay Demirtaş eklendi.

Türkiye"de son bir ayda doping konusunda patlama yaşandı. Bu durum federasyon ve kulüplerde büyük endişe yarattı. Önce Bank Asya 1. Lig"de mücadele veren Karşıyaka"dan Barış Memiş ve Mustafa Sevgi"de dopingli madde tespit edildi.

İki oyuncunun birden dopingli çıkması kafaları karıştırırken, açılan B numunelerinde de yasaklı madde tespit edildi. Peşinden F.Bahçe"nin “Dişi Kobe” olarak anılan Taurasi"nin A numunesinde de dopinge rastlandı.

Son olarak doping zincirine dün bir halka daha eklendi. 3. Lig 3. Grup"ta mücadele veren Zeytinburnuspor"un Kepez Belediyespor ile oynadığı maç sonrası idrar örneği veren Atalay Demirtaş"ın kontrolünde de yasaklı maddeye rastlandı.

2 YIL CEZA YOLDA

Futbol Federasyonu, Atalay Demirtaş ve A numunesinde doping çıkan Orhan Şam"la ilgili resmi işlemlere başladı. TFF Hukuk Müşavirliği ikiliyi tedbirli olarak Disiplin Kurulu"na sevk etti. Futbolculara ve kulüplerine konuyla ilgili resmi yazı da gönderildi.

Ayrıca futbolculara “B numunesinin açılmasını istiyormusunuz?” sorusu yöneltti. 48 saat içinde 2 oyuncunun B numuneleri açılacak. Eğer tahlillerde herhangi bir değişiklik olmazsa futbolculara 2 yıl ceza kesilmesi bekleniyor.

HTSPOR / Tahir KUM