Erdoğan, 'Burada ben gerek dağdakilere, gerek Mahmur kampında olanlara, gerek Avrupa'da olanlara hepsine çağrımı yineliyorum; vakit yitirmeden ülkelerine dönmelerini tavsiye ediyorum' diye konuştu.

Erdoğan, 'Bildiğiniz gibi 34 kişi sınırı geçti. Ve sabah saatlerinde 29'u ilgili yasalarımız çerçevesinde bırakıldı. Bunu son derece olumlu ve sevindirici bir gelişme olarak gördüğümü ifade etmek istiyorum' dedi. Erdoğan, 'Şunu açık, net söylüyorum: bazı medya grupları bu sürecin İmralı'dan yönetildiği mahiyetinde ifadeler kullanıyorlar. Adama sorarlar, acaba 11-12 yıldır orada değil miydi? Niçin böyle bir adım atılmadı? Bu demokratik açılım sürecinin, bir kardeşlik projesinin gereği olarak atılmış bir adımdır' diye konuştu.

BAHÇELİ'YE CEVAP VERMEM

MHP lideri Devlet Bahçeli'ye de değinen Erdoğan “Sayın Bahçeli hafta sonu bir kongrede benim Güneydoğu, Doğulu milletvekili arkadaşlarıma siyasi ahlaktan tamamıyla uzak, siyasi nezaketten tamamıyla uzak bir yakıştırmayla bana sesleniyor. Arkadaşlarıma aslında ciddi manada hakaret ediyor. Sayın Bahçeli, sizin yaklaşım tarzınızı kabul etmemiz zaten mümkün değil. Sizin dilinizle size cevap vermeyi de asla düşünmüyorum. Biz bölgesel milliyetçilik yapmayacağız, biz etnik milliyetçilik yapmayacağız dedik” dedi./yeni şafak