Bursa'da ailesiyle birlikte tatil için Uludağ'a gelen üniversite öğrencisi Ümit Özgen, kayak yapmak için çıktığı dağda yolunu kaybedince soğuktan donarak öldü.

Edinilen bilgiye göre pazar günü annesi, babası ve kız arkadaşıyla birlikte Ankara'dan Uludağ'a gelen Ümit Özgen (20), öğlen saatlerinde snowboard yapmak için kaldığı otelden tek başına ayrıldı. Maden ocakları mevkiine geldiğinde aşırı sis nedeniyle yolunu kaybeden Özgen, bulduğu bir barakaya sığındı. Bulunduğu yerden cep telefonuyla ailesini arayarak kaybolduğunu söyleyen Özgen, yardım gelmesini bekledi. Bölgeye gelen jandarma ve arama kurtarma ekipleri saatlerce süren bir çalışmaya başladı.

Uzun uğraşlar sonucu Özgen'in bulunduğu barakaya ulaşan ekipler talihsiz gencin barakadan ayrıldığını fark etti. Kar motorlarıyla Özgen'in ayak izlerini takip eden ekipler talihsiz genci maden ocaklarının şehre bakan kısmında baygın bir şekilde buldu.

İlk müdahaleyi olay yerinde yapan sağlık ekipleri Özgen'in yaşadığını fark edince yaralı genci kar motoruna bindirerek oteller bölgesine getirdi. Bölgede bekleyen ambulansa konulan talihsiz genç, Muradiye Devlet Hastanesi'ne kaldırıldığı sırada yaşamını yitirdi. Olayla ilgili soruşturma başlatıldığı bildirildi.

MİLLİYET