Erzurum Genelevi, AKP'li Büyükşehir Belediyesi'ne kira borcunu ödeyemedi. İşletme sahiplerinin başına gelen Metin Akpınar'ın başrölünde oynadığı "Döngel Karhanesi' filmini anımsattı. Filmde bir genelev sahibinin bankadan aldığı krediyi geri ödeyememesi sebebiyle gelişen olayları anlatılıyordu.

ERZURUM"da AKP"li Büyükşehir Belediyesi, son bir yıldır 18 bin YTL"lik kira borcunu ödeyemeyen genelev işletmecileri hakkında icra takibi başlattı. Paraları olmadığı için borçlarını ödeyemediklerini öne süren işletmeci Suat Esenboğa, “Birkaç yıl öncesine kadar burada 40 ev vardı. Şimdi ise 6 ev bulunuyor. Zaten iş yok, belediye boğazımıza binmiş para istiyor. "Taksitlendirin" dedik ona da yanaşmadılar. Kazandığımız parayı da ısınmaya harcıyoruz” dedi. Belediye Genel Sekreteri İrfan Salın ise, sadece genelev değil, bir yıldır belediyeye borçlarını ödemeyen 580 kişi hakkında icra takibi başlattıklarını açıkladı.
Kent merkezine 5 kilometre uzaklıktaki Boğaz mevkiinde bulunan Erzurum Genelevi'ndeki 6 işletmeci 18 bin YTL"yi bulan bir yıllık kira bedelini ödemedikleri için Büyükşehir Belediyesi tarafından icraya verildi. Genelevin şehir dışında olması nedeniyle işlerinin durma noktasına geldiğini söyleyen işletmeciler, paraları olmadıkları için kirayı ödeyemediklerini öne sürdü. Haklarında icra takibi başlatan Büyükşehir Belediyesi"ne tepki gösteren işletmeci Suat Esenboğa, belediyenin borcun taksitlendirilmesini bile kabul etmediğini dile getirdi. Gelirleninin tamamını yakıt giderlerine harcadıklarını anlatan Esenboğa, “Aşırı soğuklar nedeniyle prefabrik konutları ısıtmak çok zor oluyor. Bununla birlikte belediye hem buralara hizmet getirmiyor, hem de kira alamadığı için bizi icraya veriyor” dedi.
Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri İrfan Salın ise, icra takibinin sadece genelev için değil kira bedelini ödemeyen 580 kişi hakkında başlatıldığını açıkladı. Genel Sekreter Salın, “Belediyemizin kiracıları ve diğer borçlularının da aralarında bulunduğu 580 kişi için icra takibi başlattık. Özellikle genelev için yapılmış bir uygulama söz konusu değil. Belediye, alacağını tahsil edebilmek için yasal yollara başvurmak zorunda” diye konuştu.

DHA