Ankara Adliyesi'ne gelen Akyıldız ve beraberindekiler, itiraz dilekçelerini, Silopi Sulh Ceza Mahkemesine gönderilmek üzere nöbetçi mahkemeye verdiler.
Dilekçede, terör örgütü üyelerinin serbest bırakılmalarına ilişkin mahkeme kararının kaldırılmasına, örgüt üyelerinin tutuklanmasına ve cezalandırılmak üzere yargılanmasına karar verilmesi istendi.


Bircan Akyıldız, itiraz dilekçesini vermeden önce Ankara Adalet Sarayı önünde yaptığı açıklamada, terör örgütü üyelerinin geçtiğimiz hafta teslim olduklarını hatırlattı.


“Dünya savaşı kazanmış askerler gibi ülkeye giriş yapan” terör örgütü üyelerinin “etkin pişmanlık yasası gereğince serbest bırakıldıklarını” ileri süren Akyıldız, bu yasadan faydalanmak için herhangi bir suça iştirak etmeksizin, gönüllü olarak örgütten ayrılmak ve bu durumu ilgili makamlara bildirmek gerektiğini söyledi.
Akyıldız, “Oysa bu kimseler, örgütten ayrılmadıklarını, bölücü başının isteği ile barış elçisi olarak geldiklerini ve örgüt üyeliği ve faaliyetleri nedeniyle asla pişmanlık duymadıklarını belirtmişlerdir” dedi.


Bu durumda, terör örgütü üyelerinin serbest bırakılmalarının hukuka açıkça aykırı olduğunu savunan Akyıldız, “kararın, güvenlik güçlerinin ülkesini ve milletini koruma, sahip çıkma, uğrunda canını verme isteğini zedelediğini” iddia etti.


Bircan Akyıldız, şunları kaydetti:
“Bunların tutuklanarak, cezalandırılmak üzere yeniden yargılanması gerekmektedir. Yaptığından pişmanlık dahi duymayacak pişkin teröristler affedilemez. Zafer işareti yaparak, elinde mektupla, bölücü başından devlete mesaj getirenler affedilemez. Çocuk katiline 'Sayın' diyenler affedilemez. Bu kararla şehitlerimiz bir kez daha katledilmiş, yakınlarının yüreği bir kez daha yanmıştır. Bu kararla gazilerimiz asıl şimdi ve tam da yüreklerinden yaralanmıştır. İlgililere sesleniyorum, bu karar tarihi bir yanlıştır. Bu yanlışı düzeltin. Aksi takdirde bu vebalın altından kalkamazsınız. Bedelini ödeyemezsiniz.”


Akyıldız, kendisinin ve beraberindekilerin, Türkiye Kamu-Sen adına değil, kendi şahısları adına başvuruda bulunduklarını da sözlerine ekledi./hürriyet