İDO'nun bazı seferleri, hava muhalefeti nedeniyle iptal edildi. Kilyos'ta ise fırtına yüzünden gemi karaya oturdu.

DONDURUCU SOĞUKLAR GELİYOR
 
Türkiye genelinde hava sıcaklığı 6 ila 8 derece azalacak. Dogu Akdeniz, Güneydoğu Anadolu ve Doğu Anadolu'nin bir bölümünde kuvvetli yağışlar bekleniyor. Trakya ve Hakkari, Şırnak ve Bitlis'in yüksek kesimlerinde yoğun kar yağışı olacak. Marmara, Kuzey Ege ve Güneydoğu Anadolu'da da kuvvetli rüzgar var.

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü'nden yapılan değerlendirmelere göre, Türkiye genelinde görülecek olan yağış; Doğu Akdeniz (Adana, Hatay, Kahramanmaraş, Osmaniye), Trakya (Edirne, Kırklareli ve Tekirdağ), Güneydoğu Anadolu ile Elazığ, Bingöl, Muş, Bitlis, Şırnak ve Hakkari çevrelerinde kuvvetli olacağı tahmin ediliyor. Hava sıcaklığı, batı bölgelerden başlayarak Türkiye genelinde 6 ila 8 derece azalacak. Rüzgar, batı kesimlerde kuzey ve kuzeybatı, diğer yerlerde güney ve güneydoğu yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara, Kuzey Ege kıyıları ve Güneydoğu Anadolu'da kuvvetli ve kısa süreli fırtına (50-70 km/saat) şeklinde esecek.

UYARILAR

Yağış; Doğu Akdeniz (Adana, Hatay, Kahramanmaraş, Osmaniye), Güneydoğu Anadolu ile Elazığ, Bingöl, Bitlis, Muş, Şırnak ve Hakkari çevrelerinde kuvvetli olması beklediğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı (ani sel, su baskını, taşkın, ulaşımda aksamalar vb) ilgililerin ve vatandaşların tedbirli ve dikkatli olunması istendi.

Trakya (Edirne, Kırklareli ve Tekirdağ) ile Hakkari, Şırnak ve Bitlis'in yüksek kesimlerinde kar yağışının kuvvetli olması beklendiğinden meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı, başta sürücüler olmak üzere ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerektiği bildirildi.

Rüzgarın; Marmara ve Kuzey Ege Kıyılarında kuzey ve kuzeybatı (Karayel), Güneydoğu Anadolu'da güney ve güneydoğu (Keşişleme) yönlerden kuvvetli (50-70 km/saat) olarak esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı (çatı uçması, ağaç devrilmesi, ulaşımda aksamalar vb) ilgililer ve vatandaşlar tedbirli ve dikkatli olmaları konusunda uyarıldı.

BÖLGELERİMİZDE HAVA

MARMARA: Çok bulutlu ve aralıklı yağışlı geçecek. Yağışların; genellikle yağmur, Edirne, Kırklareli ve Tekirdağ ile zamanla Balıkesir, İstanbul, Bursa ve Bilecik çevrelerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Yağışların; Trakya kesiminde (Edirne, Kırklaeli ve Tekirdağ) kuvvetli olacağı tahmin ediliyor. Rüzgar; bölge genelinde kuzey ve kuzeybatı (Karayel) yönlerden kuvvetli ve kısa süreli fırtına(50-70 km/saat) şeklinde esecek.

EGE: Çok bulutlu, bölge geneli aralıklı yağışlı geçecek. Yağışlar genellikle yağmur ve sağanak, akşam saatlerinden sonra Afyon, Uşak ve Kütahya çevrelerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacak. Rüzgar; Kuzey Ege kıyılarında kuzey ve kuzeydoğu (Poyraz) yönlerden kuvvetli (40-60 km/saat) olarak esecek. Çok bulutlu, bölge geneli aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçecek.

AKDENİZ: Yağışların; Adana, Kahramanmaraş, Osmaniye ve Hatay çevrelerinde kuvvetli olacak.

İÇ ANADOLU: Çok bulutlu, bölge geneli aralıklı yağışlı geçecek. Yağışların; genellikle yağmur akşam saatlerinden sonra Sivas, Kayseri, Yozgat, Eskişehir, Ankara ve Çankırı'nın yükseklerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor.

BATI KARADENİZ: Çok bulutlu, gece saatlerinden itibaren bölge geneli aralıklı yağışlı geçecek. Yağışların; genellikle yağmur; akşam saatlerinden sonra Bolu, Karabük ve Kastamonu'nun yükseklerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacak.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ: Çok bulutlu, bölge geneli aralıklı yağışlı geçecek. Yağışların; genellikle yağmur ve sağanak, Bayburt ile Gümüşhane'nin yükseklerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor.

DOĞU ANADOLU: Çok bulutlu, bölge geneli aralıklı yağışlı geçecek. Yağışların; Elazığ, Bingöl, Muş, Bitlis, Şırnak ve Hakkari çevrelerinde kuvvetli olmak üzere, bölgenin doğusunda kar, diğer yerlerde yağmur şeklinde olacak.

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Çok bulutlu, bölge geneli kuvvetli olmak üzere yağmur ve sağanak yağışlı geçecek. Rüzgar; bölge genelinde akşam saatlerine kadar güney ve güneydoğu (Keşişleme) yönlerden kuvvetli ve kısa süreli fırtına (50-70 km/saat) şeklinde esecek.

İDO'NUN BAZI SEFERLERİ İPTAL

İstanbul Deniz Otobüsleri A.Ş'nin (İDO) bazı seferleri, hava muhalefeti nedeniyle iptal edildi.

İDO'nun iç hatlardaki Kartal-Yalova deniz otobüsü seferleri, hava muhalefeti nedeniyle gerçekleştirilemiyor.

Dış hatlarda da saat 07.30'daki Bandırma-Yenikapı-Bostancı, saat 08.00'deki Armutlu-Armutlu Tatil Köyü-Yenikapı-Bostancı, saat 09.00'daki Bursa-Kadıköy-Kabataş seferleri yapılamadı. Yine dış hatlardaki saat 16.00 Kabataş-Kadıköy-Bursa, saat 18.00 Bostancı-Yenikapı-Bandırma ve saat 18.15 Bostancı-Yenikapı-Armutlu Tatil Köyü-Armutlu seferleri de iptal edildi.

EDİRNE BEYAZA BÜRÜNDÜ

Balkanlar üzerinden gelen soğuk ve yağışlı havanın etkisi altına giren Edirne"de akşam saatlerinde başlayan kar yağışı, ilerleyen saatlerde etkisini iyice arttırdı.

Yola hazırlıksız çıkan sürücüler, zaman zaman zor anlar yaşadı. Bulgaristan"a geçiş sağlayan Lalapaşa İlçesi"ndeki Hamzadere Sınır Kapısı'nda kar yağışı ve tipi nedeniyle ulaşımda aksamalar oldu.

Karayolları ekipleri ve belediye ekipleri, yolları açık tutmak için aralıksız kar küreme ve tuzlama çalışmaların sürdürüyor.

Kar yağışına en çok sevinen ise her zamanki gibi çocuklar oldu. Sokaklara çıkan gençler ve çocuklar, kar topu oynayıp güreş tuttu. Beyaz örtüyle kaplanan tarihi Selimiye camii ise ayrı bir güzelliğe büründü.

Meteoroloji Müdürlüğü yetkilileri, kar yağışının yarın da etkili olacağını belirterek, sürücüleri ve vatandaşları uyardı./hürriyet