Kula Sağlık grup başkanı Dr. Rahşan Erkan , yanlış dondurma tüketiminin özellikle çocuklar üzerinde çeşitli sağlık sorunlarına neden olabileceğini, bu yüzden de sağlık ve hijyen kurallarına uygun hazırlanmış dondurmaların tercih edilmesi gerektiğini belirtti. Erkan “Süt ve süt ürünleri grubunda yer alan dondurmanın, protein, karbonhidrat ve yağın yanı sıra A, B, C, D, E vitaminleri, kalsiyum, fosfor, magnezyum, sodyum, potasyum, demir ve çinko gibi mineralleri içerdiğini ve özellikle çocuklar tarafından çok sevilen bir tatlı olduğunu söyledi.
 
Dr. Erkan “Dondurmanın yeterli ve dengeli beslenme için faydalı olduğunu vurgulayarak, "Zengin içeriği nedeniyle, dondurma aynı miktar süte göre daha yüksek oranda enerji, mineral ve vitamin kaynağıdır. Dondurma yazın herkes tarafından çok tüketilen bir besindir.

Genellikle çocuklar yaz aylarında daha az süt tükettikleri için kalsiyum ihtiyaçları artar. Dondurma, süt sevmeyen çocuklar için de iyi bir süt seçeneğidir. İştahsız, zayıf, spor yapan çocuklar için önemli bir besin kaynağıdır. Sağlık sorunu olmayan her çocuk dondurma yiyebilir. Diğer yandan günün büyük bir bölümünü televizyon ve bilgisayar başında geçiren, oyun oynamayan, spor yapmayan çocukların ise dondurmayı dikkatli tüketmesi gerekir.

Ayrıca 1 yaşına kadar bütün besinlerle yeni tanışan, alerji riski yüksek olan çocuklara dondurma vermek doğru değildir. İnek sütü ve yumurta alerjisi olan veya diyabetik çocuklara dondurma yedirilmemelidir.
 
1 yaşından büyük çocuklarda ise aşırıya kaçmadan, günde 1-2 topdondurma tüketimi yararlıdır" dedi. Çocukların tükettiği dondurmalarda hijyene dikkat edilmesi gerektiğinin altını çizen Kula Sağlık Grup Başkanı Dr. Rahşan Erkan, "Kapalı olan kutular içerisindeki dondurmaların şekil bozukluklarının olmamasına özellikle dikkat etmeliyiz. Ayrıca açıkta satılan dondurmaları güvenilir yerlerden almalıyız ve tarihi geçmiş olan dondurmaları kesinlikle tüketmemeliyiz" diyerek uyarılarda bulundu.