Didim Ziraat Odası; Fevzipaşa Mahallesi sahilden Mercimek Koyu"na kadar olan ve son yıllarda sıkça domuzların istilasına uğrayan zeytinlik alanlarının korunması için çiftçileri bilgilendirme toplantısı düzenledi. Bu alanların çitle çevrilmesi konusunun tartışıldığı toplantıya Didim Belediye Başkanı Mümin Kamacı, Belediye Başkan Yardımcısı Süleyman Böcü, Didim Ziraat Odası Meclis Başkanı Bahattin Gökdemir, Didim Ziraat Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Çetin, Fevzi paşa Mahallesi Muhtarı Osman Ali Çolak ve çiftçiler katıldı.
Devlet tarafından 102 aileye verilen 28"er dönümlük zeytinlik alanlarının domuzlar tarafından istila edilmesi ve bu sorunun çözümü için toplandıklarını belirten Didim Ziraat Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Çetin, “Buraya gelen ve ağaçlara zarar veren domuzların zararını önlemek için biz oda olarak bu yerlerin çitle çevrilmesi fikrini ortaya attık ve bu konuda sizin görüşlerini başvurduk. Biz bu 28"er dönüm arazilerin toplam alanının 2 bin 800 dekar olduğunu belirledik. Burada kırılan bir ağacın maliyeti 300 YTL. 3 tane ağaç kırılırsa bunu maliyeti bin YTL fakat bu yerlerin tamamının çitle çevrilmesi ve kişi başına düşecek miktar ise bin YTL. Bu konuda çiftçilerimize destek sağlamak amacıyla özel bir banka ile görüştük. Durumu uygun olan ve başka bankalara borcu olmayan çiftçilerimize destek olabileceklerini söylediler. Bu yerleri çevirme işini yapacak firmalarla da görüşmelerimiz oldu. Şu an için görüştüğümüz iki firma var. Bunlardan biri en düşük fiyatı vererek bu işlemi metrekaresi 16 YTL"den yapabileceklerini ifade ettiler. Bizim yine diğer firmalarımızla görüşmelerimiz sürüyor. Zeytinliklerimizin korunması için bu önlemlerin alınması şart. Bu konuda belediyemizde bize destek veriyor” dedi
Didim Ziraat Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Çetin da, “Düzenlenen bu toplantı çok önemli. Belediyemizde bu konuda duyarlılık göstererek toplantımızda yer aldı. Herkes zarar veren bu domuzların problemi bir an önce çözülmeli be bu konuda ortak hareket edilmeli” diye konuştu.
Toplantıda çiftçilerin sorunlarını dinleyen Belediye Başkanı Mümin Kamacı ise, şunları söyledi: “Didim bir turizm kenti ama ilçemizde tarımı da geliştirmemiz gerekiyor. Bu konuda ziraat odamız önemli çalışmalar yapıyor. Toplantının içeriğinde görüşülen domuz sorunu çok önemli. Domuzların istila ettiği bu yerler devlet tarafından çiftçimize verildi. Bu sorunun çözümünde ortak hareket edilmeli. Biz de köylü çocuğuyuz. Bizim de zeytinliklerimiz var biz de önlem olarak çit çevirdik. Bu nedenle ürettiğimiz ürüne sahip çıkmamız gerekiyor. Didim"de artık zeytinlik alanların da üretilen zeytinler için fabrikalar kurulacak. Bizde bu konularda üzerimize düşen ne varsa yapacağız. Bu yerlerin çitle çevrilmesinin ardından damla sulama yapılırsa belediye olarak bu yerlere su vereceğiz. Gerekirse bu suyu Kavak boğazından getireceğiz”
Toplantının sonucunda herhangi bir karar çıkmazken 102 aileyi verilen bu 2800 bin dekarlık arazinin çitle çevrilip çevrilmemesi konusunda arazi sahiplerinin önümüzdeki günlerde tekrar bir araya geleceği konuyu karar bağlayacağı bildirildi.