Bu arda Belediye başkanlığı tarafından açılan karşı dava nedeniyle "Domuz yağı Büyüsü" yargıya taşınmış oldu. Bugün her iki taraf da karşılıklı açıklamalarda bulundu. Didim Belediye Başkanı yasal süreç devam ettiği için delil olarak gösterilen güvenlik kamerası görüntülerini basın mensuplarını vermezken, işlerine son verilen işçiler ise, iddiaları yalanladılar.
Bilindiği gibi, Didim Belediyesi"nde çalışan 2 bayan Belediye Başkanı Mümin Kamacı ve yardımcılarını büyü yapmak için öğlen tatilinde makam odaların kapılarına domuz yağı sürerek büyü yaptıkları iddia edilmişti. Yine iddiaya göre yerlerin ve kapılan kayganlaşması ve silinmesine rağmen kapıların ve çeşitli yerlerin temizlenmediğini gören belediye çalışanları güvenlik kamerası görüntülerini geriye dönük izlediklerinde Fatma Hatuk Eryürek ile Ayşegül Menderes adlı belediyede çalışan iki bayanın kayganlaşan yerlere bir şeyler sürdüklerini gördüklerini belirterek bu iki bayanın büyü yaptığını ileri sürmüşlerdi. Daha sonra Belediye Başkanı Mümin Kamacı kendisine ve yardımcılarına büyü yapıldığını iddia ederek “Yapılan bu olay belediyemizin güvenlik kameralarıyla tespit edilmiştir. Bu kişiler ne amaçla buraya girdiği öğrenildikten sonra Disiplin Kurulu kararıyla işlerine son verilmiştir” demişti.
Yaşanan bu olaylardan sonra Didim"de günün konusu "Domuz yağı büyüsü" oldu. Bugün yeniden açıklamalarda bulunan Didim Belediye Başkanı Mümin Kamacı 13 Mayıs 2009 günü meydana gelen olayla ilgili iddialarını yineleyerek “Elimizdeki görüntüleri yasal süreçten dolayı veremiyoruz. Yasal süreç bittiğinde bunları basınla paylaşacağız” dedi. Başkan Kamacı ayrıca, elindeki güvenlik kamerası görüntülerini de basın mensuplarına izlettirerek “Belediye"de çalışan iki bayan arkadaşımız Başkanlık makamının kapılarına ve başkan yardımcımızın kapılarına bu büyüyü yaptıklarını kamera kayıtlarıyla tespit ettik. Bu olayın ortaya çıkaran da belediyemiz de çalışan başka bir arkadaşımız, bu arkadaş da durumda şüphelenip bizlere bilgi vermesiyle olay ortaya çıktı. Basın mensupları olarak sizler de görüntüleri izlediniz. Bu arkadaşların filleri ortada. Fakat yasal süreç dolayı görüntüleri veremiyoruz. Yasal süreç tamamlandığında görüntüleri basınımızla paylaşacağız” ifadelerine yer verdi.
Didim Belediyesi"nde çalışan ve olayı görerek ortaya çıkardığını iddia eden Belediye işçilerinden Süleyman Gönen (42) “Olayın olduğu gün mesai arasında Başkanlık makamına temizlik için geldim. Başkanlık makamı ve başkan yardımcılığı makamının kapılarının yağlı olduğunu ve yerlerde izlerin olduğunu gördüm. Bu yerdeki izlerle ilgili temizlik yaptıktan sonra o dönemde Belediye Başkan Vekilliği yapan Başkanımız Mustafa Kıray"a bilgi verdim Ardından güvenlik kameralarıyla bu olay tespit edildi” şeklinde açıklamalarda bulundu.
Diğer yandan olayda adı geçen ve işten atılan Belediye eski çalışanları Fatma Hatuk Eryürek ve Ayşegül Menderes yaşanan olayla ilgili açıklamalarda bulundular. 10 yıldır Didim Belediyesinde çalışan ve işten çıkarılan Fatma Hatuk Eryürek “Olay günü beni faturaların var gel al diye çağırdılar. Ben de belediyeye geldim. Başkanımla görüşmek istedim. Bana Belediye başkanımızın İmar Müdürlüğü"nde olduğunu söylediler. Bende üst kata çıktım. Başkanımızla görüşemedim ve oradan ayrıldım. Ortaya atılan bu büyü iddiası aslısız ve gerçek dışıdır. Zaten belediyede çalıştığım dönemde beni işten çıkarmak içi sürekli yerimi değiştiriyorlar. Bu nedenle böyle bir şey yapılmış diyerek biz işten attılar. Ayrıca ben diğer işten çıkarılan arkadaşıma baskı kurduğum ve tehdit ettiğim söyleniyor. Böyle bu durum söz konusu değil. Kendisi benim 6 yıllık arkadaşım. Bunların hiç biri gerçek değil. Biz 657 sayılı yasaya göre çalışan devlet memuruyuz. Nasıl olur da bizi disiplin kurulu kararıyla işten çıkarırılar. Bunun için de yasal yolardan hakkımızı arayacağız” dedi.
İşten çıkarılan diğer işçi Ayşegül Menderes (26) ise “Böyle bir iddia asılsız, O gün ben o saatte şeker hastası olduğum için tuvalete gidiyordum. Elimde de şekerli su vardı. Başka bir şey yoktu. Ayrıca Fatma arkadaşımın beni tehdit etmesi gibi bir durumda söz konusu değil. Bu görüntüler gerçekleri yansıtmıyor. Şayet gördükleri şey domuz yağı ise tahlil ettirsinler. Bu sonuçları da açıklasınlar. Nasıl oluyor da müfettiş raporu gelmeden bizi disiplin kurulu kararıyla işten çıkarıyorlar. Biz haklarımızı arayacağız” dedi.
Bu olaydan dolayı sokağa çıkamaz hale geldiklerini de ifade eden Menderes “Didim küçük bir yer, herkes birbirini tanıyor. Bu olaydan sonra herkesin bize bakışı değişti. Bu olayın bir an önce çözülmesini istiyoruz” dedi.