Durmuş İlhan'ın Sakarya'da oturan akrabası Ferhat Akburak, Ankara Numune Hastanesi yetkililerinin ölüm nedenini kesin olarak Domuz gribi olarak bildirdiklerini belirtirken, Gazi Hastanesi yetkililerini de yanlış teşhisle suçladı.

Cenazenin kendilerine ilaçlandıktan sonra verileceğini belirten Ferhat Akburak, "Durmuş İlhan, benim yakın akrabam. Gazi Hastanesi'nde temizlik işlerinde çalışıyordu. Burada hastalandıktan sonra ilaçla istirahat verilip evine gönderilmiş. Daha sonra durumu daha da kötüye gidince tekrar aynı hastaneye gelmiş. Bu kez buradan Numune Hastanesi'ne sevk edilmiş. Burada da dün sabaha karşı öldü. Hastane yetkilileri bize ölüm nedeninin Domuz gribi olduğunu bildirdiler. Şuan da cenazeyi almak için bekliyoruz. Cenazeyi de Ankara da toprağa vereceğiz." dedi.

DİYARBAKIR'DA Domuz gribi ŞÜPHESİ

Öte yandan Diyarbakır Devlet Hastanesinde akciğer yetmezliği nedeniyle tedavi gören 24 yaşındaki S.D, tüm çabalara rağmen yaşamını yitirdi. Yetkililer, S.D'nin ölümüne domuz gribinin neden olup olmadığının belirlenmesi için alınan numunelerin Ankara'ya gönderildiğini belirterek, “Ankara'da yapılacak tahlil sonucunda ölüm nedeni belirlenecek” dediler.