Yerel yetkililer, gribin ortaya çıkmasından beri geçen 3 hafta içinde 12 bin yatak kapasiteli otellerin müşterilerinin yüzde 20 civarında düştüğünü belirtti.

H1N1 virüsü Meksika'da 56 kişinin ölümüne neden oldu. Ülke çapında kesinleşmiş 2 binden fazla hasta bulunuyor.

TAYLAND'DA İLK DOMUZ GRİBİ VAKASI

Tayland'da ilk kez bir kişide domuz gribi (H1N1) virüsü belirlendiği, ancak hastanın tedavi olduğu bildirildi.

Başbakan Abhisit Vejjajiva gazetecilere yaptığı açıklamada, "Laboratuvar testleri hastanın domuz gribi olduğunu doğruladı, ancak hasta iyileşti" dedi.

Başbakan Tayland'ın ilk domuz gribi vakasıyla ilgili başka ayrıntı vermedi.

İNGİLTERE'DE DOMUZ GRİBİ VAKALARI 65'E ULAŞTI

Sağlık Bakanlığı yetkililerinin 10 yeni vakanın varlığını doğruladığı İngiltere'de H1N1 virüsünün tespit edildiği vaka sayısının 65'e yükseldiği bildirildi.

Yeni vakaların ikisinin Londra'da, dördünün İngiltere'nin doğu kesiminde, ikisinin kuzey batı İngiltere'de ve birinin güneydoğu İngiltere'de ortaya çıktığı bildirildi. Yeni hastalardan 7'sinin yetişkin, üçünün çocuk olduğu belirtildi.

H1N1 virüsü tespit edilen hastaların 4'ünün İngiltere'den hiç çıkmadan domuz gribine yakalandığı, 6'sının ise hastalığı yurt dışına yaptıkları seyahatler sırasında kaptıkları kaydedildi.

336 kuşkulu vakanın ise halen incelenmekte olduğu bildirildi.

Bu arada yetkililer, bazı öğrencilerinde virüs görüldüğü için geçen hafta kapatılan 5 okulun bu hafta yeniden öğrenime açıldığını ifade etti.

Sağlık Bakanlığı sözcüsü de İngiltere'de hastalığa yakalananlarda belirtilen hafif seyrettiğini, erken teşhis ve antiviral tedavi sayesinde virüsün yayılmasının engellendiğini bildirdi.

FİNLANDİYA'DA 2 DOMUZ GRİBİ VAKASI

Finlandiya'da iki kişinin domuz gribine yakalandığı açıklandı.

Ulusal Sağlık ve Refah Enstitüsü Genel Müdürü Yardımcısı Juhani Eskola, ülkede "iki doğrulanmış vaka bulunduğunu" söyledi.

Eskola, Finlandiya'da ilk kez rastlanan domuz gribi vakaları ile ilgili ayrıntıların, bugün yapılacak bir basın toplantısında açıklanacağını kaydetti.