Aydın İl Hıfzısıhha Kurulu toplantısından çıkan sonucu açıklayan Vali Hüseyin Avni Coş, grip salgını nedeniyle okullardaki devamsızlık oranının yüzde 5"e ulaştığını söyledi. Kurul toplantısında il genelindeki ilk ve orta dereceli okulların yanı sıra okul öncesi ile özel eğitim kurumlarında eğitime Kurban Bayramı tatilinin başlangıcına kadar olan süreyi kapsayan 1,5 günlük tatil uygulanmasına karar verildiğini ifade eden Coş, Aydın genelinde eğitime 1 Aralık 2009 tarihinde başlanılacağını kaydetti.

Domuz gribi tehdidi nedeniyle son günlerde öğrencilerin devamsızlıklarında gözle görülür bir artış yaşandığına işaret eden Vali Coş, bu nedenle okulların Kurban Bayramı tatili öncesi 1,5 gün erken tatil edildiğini belirterek, “İl genelinde İl Milli Eğitim Müdürlüğümüze bağlı 598 okul ve 7 bin 473 derslikte 166 bin 620 öğrenci ve 9 bin 591 öğretmen bulunuyor. Okullarımızdaki öğrencilerden rahatsız olanların bayram öncesi dinlenmeleri, hasta olmayan öğrencilerinde riske atılmaması için bayram öncesi böyle bir tatili uygun gördük. Bu kararı almamızda okullardaki devamsızlık oranı da etkili oldu. Her gün il merkezinde bir Vali yardımcısı ve ilçelerimizde ise Kaymakamlarımız başkanlığındaki heyetler, okullardaki devamsızlık oranlarını takip ediyor. Okulla gelmeyen öğrencilerimizin bir sağlık kuruluşuna başvurup, başvurmadığını da izliyoruz. Bu doğrultuda okula gelmeyen öğrencilerimizin yüzde 70"inin bir sağlık kuruluşuna başvurmadığını tespit ettik. Geriye kalan kısmı ise herhangi bir rahatsızlığı nedeniyle sağlık kuruluşlarına müracaat etmiş. Okulla gelmeyen öğrencilerimizin oranı bir önceki haftaya göre yüzde 1"lik artışla, yüzde 5"e yükseldi. Bayramın yaklaşmasıyla bu oranın daha da yükseleceğini tahmin ettiğimiz için böyle bir karar aldık” dedi.

ANKETLER TOPLANIYOR

Domuz gribi salgınına karşı yurt genelinde olduğu gibi Aydın genelindeki okullarda da aşılama çalışmaları öncesi anket çalışmalarının devam ettiğine işaret eden Vali Coş, anketlerin okul idareleri tarafından doldurulmasının ardından İl Sağlık Müdürlüğü ekipleri tarafından toplanmaya başladığını açıkladı. Vali Coş, Aydın"daki okullarda aşılma çalışmalarının Kurban Bayramı tatilinden sonra hemen başlayacağını sözlerine ekledi.