Aktan, "Virüsün, domuzun bünyesinde ortak özellik taşıdığını düşünsek bile, aşının yapılmasında bir sakınca olmaz." dedi.

Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu Başkanı Prof. Dr.Hamza Aktan, Cihan Haber Ajansı'na yaptığı açıklamada domuz gribi hastalığına yol açan H1N1 virüsünün domuz bünyesi ile ortak bir özellik taşımadığına dikkat çekti. "Virüs tamamen ayrı bir canlı, kendine has bir bünyesi var." diyen Aktan, şöyle devam etti: "Zayıflatılmış H1N1 virüsünün insana aşılanmasında bir sakınca yok. Kaldı ki, virüsün domuzun bünyesinden ortak özellikler taşıdığını düşünsek bile, aşının yapılmasında bir sakınca yok. İnsan hayatı söz konusu. Bu hastalıktan korunmak için başka bir çareniz yoksa, zaruret prensibi gereğince yine caizdir demek zorunda kalacaktık."

İnsanların aşı konusunda 'içinin rahat' olması gerektiğini vurgulayan Aktan, "Hayat her şeyden önemlidir. Mesela aç kalmış bir insan yiyecek hiçbir şey bulamazsa, yanında sadece domuz etinden başka bir şey bulunmuyorsa, o kişi domuz etini yemeden ölse, domuz eti haramdır diyerek, günahkar olur." diye konuştu./yeni şafak