Yaklaşık 15 milyon dolarlık yatırımla gerçekleşen fabrikanın son aşamasına gelindiğini belirten ZER Dalama Domates Salçası Fabrikası yetkililerinden Gıda Mühendisi Çevre Mühendisi Çetin Gündüz, 31 Haziran günü başlayacak deneme üretiminden sonra 10 Temmuz günü fabrikanın açılışının yapılacağını belirtti. 
Aydın’ın ilk salça fabrikasında günlük bin ton domatesin işlenecek. 25 bin metrekaresi kapalı alan olmak üzere toplam 54 bin metrekarelik bir alanda kurulan fabrikada önümüzdeki yıllarda salamura zeytin de işlenecek. Önümüzdeki yıllarda 350 tonluk daha ilave yaparak 2 bin 350 tonluk domates işleme kabiliyetine sahip olacak. Burada üretilecek olan salçalar Birleşik Arap Emirlikleri, Irak, İran, Suriye, ABD ve Afrika ülkelerine ihraç edilecek. 


HEM ÜRETİCİNİN HEM DE İŞSİZLERİN UMUDU OLACAK
Aydın’ın domates üretiminde en önemli bölgesi olan Dalama’da salça fabrikası kurulması için büyük uğraş veren Dalama Belediye Başkanı Nihat Aktakka, beldeye böylesine önemli bir yatırımın yapılmasından büyük mutluluk duyduğunu belirterek fırsat buldukça fabrikaya gidip çalışmaları yerinde görüyor. En büyük ideallerinden birinin gerçekleştiğini Başkan Aktakka bu fabrikanın hem üreticiye hem de yaklaşık 300 işsize ekmek kapısı olacağını söyledi.