AYDINPOST HABER SERVİSİ-Filiz Özdemir- Dalama Belediye Başkanı Nihat Aktakka’nın ev sahipliğini yaptığı  festivale AK Parti Milletvekili Mehmet Erdem, Sultanhisar Belediye Başkanı Ertegün Ünal, Umurlu Belediye Başkanı Rıza Posacı, Tarım İl Şube Müdürü Ferhat Aydoğdu  ile vatandaşlar katıldı. 
 
Festivale şehitlerin üzüntüsü damgasını vurdu
 
 Diyarbakır’daki saldırıda 13 askerimizin şehit edilmesi ve geçen yılki festivalin eğlence bölümünde çıkan kavgada bir vatandaşın yaşamını yitirmesi nedeniyle eğlence kısmı iptal edilen festivalde yapılan konuşmaların ardından “en iyi domates üreticisi” yarışmasında dereceye girenlere ödülleri verildi.
Nihat Aktakka festivalde yaptığı konuşmasında domates üreticilerinin yaşadığı sıkıntıları dile getirerek “Bu sene 9 bin dönüm domates ekildi. Beldemizde salça fabrikası açılmasından dolayı mutluyuz ama domates üreticileri istenilen parayı kazanamıyor. Üretim kapasitemizi artırmak için yatırımlarımız bundan sonra da devam edecek” dedi. 
Aydın’ın  bir tarım cenneti olduğunu ifade eden Ferhat Aydoğdu “Dalama domatesi bir marka haline geldi ve bu festival ürünümüzün pazarlanması açısından önem taşıyor” ifadelerini kullandı.
 
“Teröre taviz vermeyeceğiz”
 
“Sizlere Başbakanımızın selamını getirdim” diyerek konuşmasına başlayan Ak Parti Aydın Milletvekili Mehmet Erdem ise  Dalama Belediye Başkanı Nihat Aktakka gayretli ve özverili çalışmalarından dolayı tebrik etti.
Konuşmasında Diyarbakır’daki saldırıda 13 askerimizin şehit edilmesine de değinen Erdem, “Teröre en güzel cevabı dik duruşlarıyla şehitlerimizin aileleri veriyor. Türkiye’nin büyümesinden rahatsızlık duyan dış güçler terör örgütünü kullanıyorlar. Devletimiz bu sorunu çözmeye muktedirdir” şeklinde konuştu.
“En iyi domates yetiştiricisi” yarışmasında toplam sekiz aday içinden 4.cü seçilen Ercan Gül’e plaket verilirken,  yarışmanın birincisi Canan Altıntop’a, ikincisi Ali Kazankesti, üçüncüsü Mehmet Nuri Gülbaş’a plaket ve çeyrek altın hediye edildi.