Doların ateşi sönmek bilmiyor. Dolar kuru öğle saatlerinde 1.25 YTL'yi de geçerek son 5.5 ayın zirvesine ulaştı.


ABD piyasasına hakim olan kaygılar içeride dolar kurunun ateşini yükseltti. Dolar sabah saatlerinde bankalararası piyasada 1.25 YTL'nin üzerine çıkarken, sonrasında gelen satışlarla 1.24 YTL seviyesine gerilemişti. Ancak öğle saatlerinde dolardaki hareket yeniden arttı.

Dolar saat 13.00 itibariyle yüzde 3'ye yakın bir artışla 1.2520 YTL'ye tırmandı. Böylece kur son 5.5 ayın zirvesine çıktı. Dolar serbest piyasada en son 18 Eylül tarihinde 1.25'in üzerini görmüştü.

Uzmanlar, dolardaki hareketin ağırlıklı olarak yurtdışındaki karışıklıktan kaynaklandığını belirtiyor. Bunun yanında içeride de özellikle yabancı fonların piyasadan çıkış çabası dikkat çekiyor.

Dolar kuru içeride hızlı bir şekilde yükselirken, euro karşısında ise yine kötü bir gün yaşıyor. ABD ekonomisine ilişkin kaygılar, yatırımcıların euroya yönelmesine neden olurken, euro/dolar paritesi bugün 1.5431 ile yeni bir rekor kırdı.

Öte yandan piyasalardaki hareket faizlerin de yükselmesine neden oluyor. Gösterge bononun bileşik faizi bugün yüzde 17.76 ile 14 Eylül'den bu yana en yüksek seviyesini gördü.