Yurtdışındaki olumsuz hava ve AK Parti"ye kapatma davası açılmasıyla bankalararası piyasada dolar kotasyonları gün içinde 1,27 YTL"yi aştı. Dolar 1,2755 YTL"ye çıkarak 12 Eylül 2007"den bu yana en yüksek düzeyi gördü. Euro da 2,0140 YTL ile Temmuz 2006"dan beri en yüksek seviyeye çıktı.

Piyasalardaki olumsuz hava yurtiçinde faizin de yükselmesine neden oldu. Tahvil ve bono piyasasında en çok işlem gören 7 Ekim 2009 vadeli tahvilin bileşik faizi yüzde 18.52 ile 29 Ağustos 2007"den bu yana en yüksek düzeye çıktı.

EURO YENİ REKORDA
Küresel finans piyasalarındaki krizin derinleşmesinin ardından 1,5904 ile rekor kıran Euro/dolar paritesi, kar satışıyla 1,58"e doğru geriledi. Bugün 95,77 ile son 13 yılın en düşük düzeyine inen dolar/yen paritesi ise 97"nin üzerine çıktı.

FED PAZAR TOPLANDI, FAİZİ İNDİRDİ
ABD Merkez Bankası Fed, piyasadaki çalkantıyı yatıştırmaya çalışıyor. JP Morgan"a, Bear Stearns"ü hisse başına 2 dolar karşılığında yaklaşık 236 milyon dolara alma aşamasında mali destek verecek olan Fed, dün gece ani bir kararla iskonto faizi çeyrek puan düşürerek yüzde 3.25"e indirdi. 28 yıl sonra ilk kez Pazar günü toplanan Fed, büyük bankalara iskonto faiz oranı üzerinden yeni bir borçlanma olanağı daha sunacağını kaydetti. Finans sektöründeki darboğazı aşmaya çalışan Fed, bundan böyle yalnızca bankalara değil, alışılmışın dışında aracı kurum ve yatırım bankalarına da kredi verme kararı aldı.

BOE"DEN "İNCE AYAR"
Fed"in yanı sıra İngiltere Merkez Bankası (BOE) da gecelik faiz oranlarını düşürmek için istisnai bir ince ayar operasyonu düzenleyerek, piyasaya üç gün vadeli olarak 5 milyar sterlin vereceğini açıkladı. Bankadan yapılan açıklamada, bu adımın para piyasalarındaki koşullara bir yanıt olarak atıldığı belirtildi.