Edinilen bilgiye göre, olay merkez Seyhan ilçesine bağlı Mithatpaşa Mahallesi'nde meydana geldi. Hatay'ın İskenderun İlçe Belediyesinden emekli Lütfiye Bölükbaşı (55), Namık Kemal Mahallesi'nde oturduğu evden taşınmak için hazırlık yaptı. Taşınma masrafı için bir bankanın ATM'sinden 855 TL emekli maaşını çekmek istedi. Ancak ATM'den para çekmesini bilmediği için şifresini girdikten sonra maaşını alamadı. Bu sırada yanına yaklaşan bir kişi "Ben size yardım edeyim, tekrar şifrenizi girin" dedi. 

Bunun üzerine Bölükbaşı tekrar şifresini girerek maaşını almak istedi ancak bu kez de maaşını alamadı. Yardım bahanesiyle yanına gelen kişi "Burada arıza var siz diğer ATM'lerden deneyin" dedikten sonra şifresini öğrendiği hesaptan 855 TL parayı çekerek bankanın önündeki beyaz bir otomobile binerek olay yerinden uzaklaştı.

Bölükbaşı bir süre daha parayı çekmeye uğraştı ancak çekemedi. Bunun üzerine bankanın yanında ceviz satan şahıstan yardım istedi. Şahıs Bölükbaşı'nın hesabına girdiğinde paranın çekilmiş olduğunu gördü. Durumun bildirilmesi üzerine olay yerine gelen polis ekipleri, Bölükbaşı'nın verdiği eşkal doğrultusanda şahsın yakalanması için çalışma başlattı.

Bölükbaşı ise ATM önünde gözyaşlarına boğularak, "Ben ATM'den para çekmeyi bilmediğim için yanıma gelen bir beyefendi beni kandırarak paramı aldı. Ben bugün ev taşıyacaktım. Daha evde 3 tane evlenmemiş çocuğum var. Bir engelli kardeşim var ben onlara bakıyorum" diye konuştu.