Antalya'da bir taksici, telefonda kendisini polis olarak tanıtan kişi tarafından dolandırıldı. Kendisini polis olarak tanıtan zanlı, taksicinin iki telefon hattının terör örgütü tarafından kullanıldığını ve kendisini kurtarmak için 20 bin TL gerektiğini söyleyince 59 yaşındaki taksici üç ayrı bankadan 19 bin TL çekerek, parayı dolandırıcının söylediği yerdeki çöp bidonuna bıraktı.

Edinilen bilgiye göre, Konyaaltı’nın Uluç Mahallesi'nde oturan ve emekli olduktan sonra taksicilik yapmaya başlayan 59 yaşındaki Sadık Kavak, telefonda kendisini polis olarak tanıtan zanlı tarafından 19 bin TL dolandırıldı. Telefondaki zanlı, üç ayrı telefon operatörüne ait 12 adet telefon hattının olduğunu ve hatların terör örgütü tarafından kullanıldığının tespit edildiğini söyledi. Kendisine 20 bin TL vermesi durumunda Sadık Kavak’a yardım edeceğini belirten telefondaki dolandırıcı Kavak'ı takip ettiklerini söyledi.

BANKALARDAN KREDİ ÇEKTİ
Bilmeden terör örgütüne yardım ettiği korkusu ile taksici Sadık Kavak, emekli maaşının yanı sıra üç ayrı bankadan 19 bin TL kredi çekti. Telefondaki dolandırıcı Sadık Kavak’tan Kepez’in Baraj Mahallesi yakınlarına gitmesini istedi. Evinden yaklaşık 20 kilometre mesafedeki yere taksi ile giden Kavak, bu arada dolandırıcı ile de telefonla konuşmaya devam etti. Dolandırıcı, taksiciden Baraj Mahallesi’nde bulunan bir çöp bidonuna poşetle parayı bırakmasını istedi. Taksici Sadık Kavak söylenen yere önce boş bir siyah poşet bırakarak ayrıldı ancak dolandırıcı telefonla konuştuğu taksiciye parayı bırakmadığını ve parayı bırakmasını istedi. Tekrar geriye dönen taksici bu kez poşet içinde olan 19 bin TL'yi çöp bidonuna bırakarak evine doğru yola çıktı.

TELEFONLA KONUŞARAK POLİS MERKEZİNE GELDİ
Yaklaşık iki saat telefonla konuşan taksici dolandırıldığını anlayınca Konyaaltı ilçesinde bulunan Fatih Polis Merkezi'ne müracaat etti. Taksici burada da dolandırıcı ile telefonla konuşmaya devam etti. Taksici telefonu polis merkezindeki komisere verince dolandırıcılar telefonu kapattı.

Taksici Sadık Kavak, Fatih Polis Merkezi ile Kepez İlçe Emniyet Müdürlüğüne bağlı polislerle Baraj Mahallesi'ne parayı bıraktığı çöp konteynerine geldi ancak içinde para bulunan poşeti bulamadı. Dolandırıldığını anlayan taksici Sadık Kavak, polis merkezine giderek şikayetçi oldu.