Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), kredi kartı kullanıcılarını, kurumun internet sitesini taklit ederek dolandıranlar konusunda uyardı. Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu'ndan (BDDK) yapılan açıklamada, kredi kartı aidat geri ödeme vaadi, kişisel bilgilerin güncellenmesi gibi sebeplerle kredi kartı ve kişisel bilgilerin talep edildiği ve spam türü e-postalar aracılığı ile bağlantı adreslerinin yayıldığının görüldüğüne dikkat çekildi.

Son olarak BDDK'nın internet sitesinin http://www.bankalarbirligi.com sayfası üzerinden taklit edilerek kişilerin kredi kartları ve kişisel bilgilerinin istenildiğinin belirlendiği açıklamada, BDDK'nın internet adresi'nin www.bddk.org.tr olduğu hatırlatıldı ve kurumun herhangi bir şekilde internet üzerinden veya telefonla kişisel bilgi veya kredi kartı bilgisi talep etmediği vurgulandı.

Açıklamada, konu ilgili olarak gerekli yasal girişimlerde bulunulması hususu saklı kalmak kaydıyla, vatandaşlar, muhtemel mağduriyetlerinin önlenmesi bakımından dolandırıcılığa dönük kart ve kişisel bilgi taleplerine itibar etmemesi konusunda uyarıldı.