Birçok vatandaşın cep telefonlarına mesaj gönderen dolandırıcılar ise, '10 bin TL ödül kazandığını, kontör göndermesi halinde bu paranın kendisine ulaştırılacağını' belirtiyor. Şebeke halinde çalışan zanlıların bu yolla yüzlerce kişiyi dolandırdığı bildiriliyor.

Şebeke üyelerinin tuzağa düşürmeye çalıştığı kişilerden biri de Bursa'da özel bir şirkette çalışan Ahmet Hozan (25) oldu. Hozan, telefonuna gelen mesajda 'Pepsi'den hattınız para ödülü kazanmıştır. Ödülü almak istiyorsanız, 531'li numayarı arayın.' yazıyor. Mesajı alan Hozan, hemen belirtilen numarayı aradığını, karşısına çıkan kişiyle konuşmasını şöyle aktardı: "Telefonuma mesaj gelince aradım numarayı. Telefonda Pepsi'nin 'çalarken dinlet müziği' vardı. Dışarıda konuşuyordu. Sonra 10 bin TL para ödülü kazandığımı söyledi. 'Onaylıyor musunuz' diye sordu. 'Onaylıyorum' dedim. Bilgi istemeye başladı. Annemin kızlık soyadını vesaire sordu. Ben de telefonu yüzüne kapadım. Pepsi danışma hattını aradım. Öyle bir kampanyalarının olmadığını, kontör dolandırıcılığı yapıldığını söylediler."

Kendisinin tuzağa düşmediğini, ancak çevresinde birçok arkadaşının kontör kaptırdığını belirten Hozan, "Eşim de benimle dalga geçiyor. Ne zaman Seda Sayan reklamı çıksa benimle alay ediyor." ifadesini kullandı.

Bursa'da Ahmetpaşa Mahallesi'nde oturan Selçuk S. (40) ise aynı dolandırıcılara 600 kontör kaptırdı. Gelen aynı mesaja cevap veren Selçuk S., 10 bin TL'yi alabilmesi için kontör gendermesini isteyen dolandırıcıya tam 600 kontör ulaştırdı. Yaptığı araştırma sonunda dolandırıldığını anlayan Selçuk S. polise şikayette bulundu./yeni şafak