Edinilen bilgiye göre, İsabeyli Jandarma Karakolu personeli yaklaşık 3 ay önce gelen ihbarları değerlendirerek, Altın satma bahanesiyle insanları dolandırdıkları ileri sürülen kişileri takibe aldı.. Jandarma"nın yaptığı 3 aylık çalışma neticesinde Nazilli ve İsabeyli"de dolandırıcılık olayına karışan 5 kişi eş zamanlı yapılan operasyonda gözaltına alındı. Yapılan operasyonlarda G.Ö., S.Ö., O.I., S.L. ve L.A. gözaltına alınırken, şahısların ev ve işyerleirnde yapılan aramada 2 adet ruhsatsız silah ve dolandırıcılıkta kullanıldığı iddia edilen 35 adet çeyrek altın ele geçirildi.
Hakim karşısına çıkarılan 5 şüpheliden L.A."nın tutuklanarak Nazilli E Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu"na gönderildiği öğrenilirken şahısların bugüne kadar 12 kişiyi ağlarına düşürerek bu şahıslardan yaklaşık 100 Bin TL dolandırdığı öğrenildi.
Diğer yandan İsbayli Jandarma Karakolu ekipleri, daha önce çökertilen bir çetenin liderini de Atça"da kaçmaya çalışırken yakaladığı bildirildi. Jandarma nezaretinde mahkemeye çıkarılan çete lideri A.Ö. tutuklanarak cezaevine gönderildi.
İsabeyli Jandarma Karakolu son bir yılda gerçekleştirdiği operasyonlarda 6 ayrı suç örgütünü çökertirken bu operasyonlarda 130 kişinin tutuklandığı bildirildi.