CHP’li İl Genel Meclis Üyesi Necmettin Ünüvar ile AK Partili Kadir Mutlu tarafından İl Genel Meclisi Başkanlığına önerge verilmesiyle başlayan çalışmalar için komisyon kuruldu. Hamamı yerinde inceleyen komisyon çalışmalar sonunda rapor hazırlayarak İl Genel Meclisine sunacaklarını söyledi.
Nazilli Altıntaş Mahalle Muhtarı Şükrü Ustaoğlu’nun girişimi ile İl Genel Meclis Üyeleri Necmettin Ünüvar, Kadir Mutlu, Ahmet Eker, Celal Çelen, Mehmet Güler ve Turan Türkmen imzası ile İl Genel Meclisi Başkanlığına Altıntaş Mahallesi’nde Belediye kayıtlarında ‘Osmanlı Hamamı’ olarak görünen ‘Dokuzun Hamamı’ isimli kaderine terk edilmiş olan hamamın turizme kazandırılması için önerge verildi. Meclis tarafından kabul edilen önerge ise Turizm, Tanıtım ve Dış İlişkiler Komisyonuna havale edildi. Yaklaşık 1 hafta önce M. Cahit Kaya başkanlığında Kurtuluş Geyik, Metin Şaylan, Abdürrahim Öztürk ve M. Şakir Tuncer’den oluşan 5 kişilik Turizm, Tanıtım, Dış İlişkiler Komisyonuna havale edilen önerge gereği çalışmalar başlatıldı. Kültür İl Müdürlüğü ve Müze Müdürlüğünden gelen teknik personel Arkeolog Funda Ertuğrul’un teknik destek vereceği incelemeler sonucunda bir rapor hazırlanacak ve İl Genel Meclisine sunulacak. Meclisin takdirine göre ise işlemler yapılacak.

KAPISI OLMAYAN DUVAR İLE KAPATILDI
Altıntaş Mahalle muhtarlığına 50 metre uzaklıkta bulunan hamamın girişi Belediye tarafından Muhtarlığın isteği üzerine kapatılmış fakat girişi için kapı konmaması dikkat çekiyor. Komisyon Hamama ise taksi durağı yanında bulunan boşluktan yanlamasına geçerek ulaşabildi. Yaklaşık 900 metrekare alan üzerinde atıl halde kalan hamamı inceleyen komisyon hamam girişi ve tavanından, Dokuzun Hamamı’nın 18. yüzyıla ait olduğunu belirledi. Hamamın girişi, alanı ve içini fotoğraflayan komisyon, çalışmalarını sürdüreceğini dile getirdi.

“NAZİLLİ’NİN TARİHİ KAYBOLMASIN”
7 yıl önce göreve başladığında Belediye Başkanlığına durumu ileterek kullanılmayan atıl alanın girişinin kapatıldığını söyleyen Muhtar Şükrü Ustaoğlu; “Yıllar önce buranın kullanıldığını hatırlıyoruz. Fakat uzun zamandır kullanılmadı. Bu nedenle de atıl ve çöplük içinde kaldı. Geçtiğimiz günlerde İl genel meclisi üyesi arkadaşlara konuyu anlattım ve sağolsunlar takipçileri oldular. Bende biraz araştırdığımda buranın Belediye kayıtlarında ‘Osmanlı Hamamı’ olarak görüldüğünü öğrendim. Altında tüneller olduğu söyleniyor, bu suların aktarılması için mi başka şeyler için mi bilmiyoruz ama burada tarih var. Buranın korunması gerekiyor. Altıntaş mahallesinde şuanda 8 tane iş yeri ve ev koruma altında. Mahallemiz zaten tarih kokuyor. Bu nedenle de buranın restorasyon yapılarak ziyarete belki de kullanıma açılması gerekir. İnşallah bu komisyonumuzun raporu güzel çıkar ve il genel meclisimizden geçer. Nazilli’nin bu güzel tarihi dokusu kaybolmasın” dedi.

“MUHTARIMIZI KUTLUYORUM”
Uzun yıllardır Nazilli’de yaşadığını fakat Dokuzun Hamamını ilk kez gördüğünü ifade eden CHP’li İl Genel Meclisi Üyesi Necmettin Ünüvar; “Altıntaş Mahalle muhtarımızın bizlere burayı söylemesinin ardından hemen konuyla ilgilendik. Yıllardır önü kapalı olan bu yerden haberim yoktu. Konuyu AK Partili arkadaşım Kadir Mutlu ile paylaştım. Kendisi bu hamamı bildiğini ve küçüklüğünde çok geldiğini söyledi. Bizde konunun önemli olduğunu düşünerek Meclise önerge verdik. Muhtarımızı kutlamak istiyorum, çünkü burası gerçekten yok olma noktasına gelen bir tarih. Bizim görevimiz ise bunu ortaya çıkarmak olacak. Arkadaşlarımız mecliste önergemizi kabul etti ve oluşturulan komisyonun incelenmesini istedi. İnşallah burası restorasyon çalışmasının ardından tarihi dokusu ile ortaya çıkar ve gelecek nesillere kalır. İşte o zaman bu bizi mutlu eder” şeklinde konuştu.

“ÇOCUKLUĞUMUZDA HAMAM FAALDİ”
Çocukluğunda Dokuzun Hamamı isimli hamama geldiğini hatırlatan AK Partili İl Genel Meclis Üyesi Kadir Mutlu ise; “Çocukluğumuzda burası çalışıyordu. Burayı iyi hatırlıyorum burası faaldi. Şuan ise atıl bir vaziyette yok olmaya terk edilmiş. Ayrıca burası ile Belediye arasında tünel olduğu söyleniyor. Bunun gibi birçok şeyler var. İnşallah komisyon sonunda buranın restorasyonun sağlanması için izin alırız. Nazilli’nin bir tarihi daha gün yüzüne çıkar” dedi. 

aydinpost-twitter.png aydinpost-facebook.png

20120712aw000613_03.jpg

20120712aw000613_05.jpg

20120712aw000613_06.jpg

20120712aw000613_07.jpg

20120712aw000613_09.jpg

20120712aw000613_11.jpg

20120712aw000613_10.jpg