Dokuzlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan 2011 Nisan dönemine ait işsizlik oranlarında, bir önceki yıla göre yüzde 2,1'lik bir azalma olduğunu, işsizlik rakamının da yüzde 9,9 olarak gerçekleştiğinin görüldüğünü söyledi. 
     Türkiye'nin 2008 yılından sonra ilk defa işsizlik oranlarının tek hanede gördüğünün altını çizen Dokuzlu, ''İşsizlik oranlarının düşmesi çok sevindirici bir gelişme. Bu gelişmede, hükümetimizin ve özellikle ekonomiden sorumlu bakanlarımızın aldığı kararlar ve uygulamaların etkili olduğunu düşünüyorum'' diye konuştu. 
     İşsizlik sorununun ortadan kaldırılması için iş adamlarının üstlerine düşen sorumlulukları yerine getirdiğini vurgulayan Dokuzlu, bundan sonraki dönemde de ekonomide alınacak doğru ve yapıcı kararlarla, bu rakamların daha aşağıya çekilmesinin mümkün olduğunu savundu. 
     Dokuzlu, her yıl milyonlarca gencin üniversitelerden mezun olmasına karşın, bu gençlere istihdam yaratılması noktasında eksikliklerin olduğunu dile getirerek, asıl hedefin bu gençleri istihdama kazandırmak olması gerektiğini belirtti. 
     Türkiye'nin genç nüfusu ile dünyada önde gelen ekonomileri arasında kendine sağlam bir yer bulabileceğini aktaran Dokuzlu, bunun için de girişimcilerin, iş adamları ve sanayicilerin önlerinin sonuna kadar açılması gerektiğini kaydetti.